Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Waterige, slijmerige of brokkelige afscheiding

3.6 uit 5 - 15 beoordelingen
Beoordeling icoon10 mensen vonden deze informatie nuttig

Vaginale afscheiding kan veranderen van structuur. Veelvoorkomende veranderingen zijn een meer waterige, slijmerige of korrelige afscheiding dan normaal. Op deze pagina lees je meer over wanneer de samenstelling van je afscheiding verandert.

Waterige afscheiding

Afscheiding hoort een beetje waterig te zijn. Zolang er zich verder geen veranderingen voordoen, is een waterige substantie dus normaal. Waterige afscheiding kan toenemen door hormoonwisselingen, bijvoorbeeld aan het eind van een zwangerschap. Gaat de toegenomen waterige afscheiding gepaard met een geelgroene kleur en een onaangename geur? Dan kan dit wijzen op de soa trichomoniasis. Neem bij het vermoeden van een soa contact op met je huisarts. Hij kan dit laten onderzoeken en wanneer nodig een medicijn voorschrijven.

Slijmerige afscheiding

Vaginale afscheiding is van zichzelf slijmerig. De slijmerige substantie kan soms wat meer opvallen, bijvoorbeeld wanneer de witte vloed in hoeveelheid toeneemt. Heb je meer slijmerige afscheiding dan normaal? Bekijk dan de pagina veel afscheiding voor meer informatie.

Korrelige afscheiding

Doorgaans is vaginale afscheiding een vloeibare, slijmerige substantie. Brokkelige of korrelige afscheiding duidt meestal op een vaginale schimmelinfectie. De afscheiding is bij een schimmelinfectie verder wit en geurloos. Naast de korrelige afscheiding ontstaat vaak jeuk in en rondom de vagina, een pijnlijk of branderig gevoel tijdens het plassen en/of de geslachtsgemeenschap en kan de vagina pijnlijk, rood en gezwollen zijn.

De klachten bij een vaginale schimmelinfectie kunnen vanzelf overgaan. Je hoeft er dan niets tegen te doen. Blijven de symptomen aanhouden of heb je er erg veel last van? Dan kun je de schimmelinfectie bestrijden met medicijnen. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

Pagina laatst aangepast op 16-11-2020

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Vond je deze informatie nuttig?

3.6 uit 5 - 15 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang 2 tot 4 keer per maand alle informatie over jouw gezondheid

Je kunt je op ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid.

- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl