Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zoek jij professionele hulp bij stress?

Bijna iedereen heeft wel eens last van spanningen of stress. Meestal kun je dit zelf wel oplossen door het wat rustiger aan te doen. Maar wat nu als dat niet meer lukt en de stress je belemmert om nog goed te functioneren? Je kan dan professionele hulp zoeken bij een psycholoog of instituut die je kunnen leren omgaan met stress. Het kan echter een drempel zijn om ook daadwerkelijk hulp te zoeken.

Zou jij professionele hulp zoeken als je last hebt van stress? Waarom wel/niet? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Sannie

  07 september 2018 04:48

  Ik zit zelf al jaren met problemen van stress, met genoeg klachten erbij en baal er ontzettend van dat deze klachten steeds weer terug komen. Ben ondertussen bezig met een psycholoog en heb a.s. maandag op 10 september een tweede afspraak staan en vanuit daar wordt er verder gekeken hoeveel behandelingen ik nodig zou kunnen hebben. Ik hoop zelf dat deze klachten een keer stoppen na 15 jaar ofzo, nu ik eindelijk ook de goede hulp ga krijgen. Zelf blijf ik er positief over en heb ik er alle vertrouwen in dat het nu is een keer goed mag komen.

  • Lelly

   04 december 2016 22:26

   Ik zit al maanden in de knop met mijzelf, ik heb teveel spanning in mijn leven ik heb geestelijk geen rust. Ik straal niet meer. praat minder dan normaal . Oorzaak is dat ik bang ben dat ik mijn doelen niet kan behalen. Ik twijfel veel aan mijzelf.

   • Margo

    05 april 2016 21:49

    Ik heb ook maanden stress gehad doordat ik mijn baan niet leuk vond. Ik zat zelfs tegen een burnout aan en medicijnen slik ik liever niet. Ik ben naar een coach gegaan en hij heeft me geholpen aan een praktisch stappenplan om om te gaan met die stress. Dit heeft me erg geholpen en ik ben er dan ook erg blij mee! Ook heeft hij me sterker in mijn schoenen laten staan en me geholpen om met zelfvertrouwen een baan te gaan zoeken. Nu heb ik een baan in de zorg en heb ik weer plezier in het leven. Dit gun ik iedereen! Voor wie dit ook ziet zitten: http://gortcoaching.nl/

    • Maas

     16 juni 2012 21:43

     Ik zal eerder professionele hulp zoeken in plaats van de huisarts om pillen vragen. Vooral omdat ik een autistische stoornis heb en willekeurige pillen mij alleen maar suffig maken.
     Als de professional die echt verstand heeft van autisme en gerelateerde klachten, en mij adviseert om medicatie te gebruiken zal ik het wel doen.

     • Sandra

      01 april 2012 22:34

      Bij stress trek ik me terug, neem ik rust en schrijf dingen uit. Ik laat dan ook weten aan vrienden dat ik geen tijd voor ze heb, desnoods zeg ik dit op een harde manier. Blijft stress nog steeds de overhand nemen, dan zoek ik iemand uit om erover te praten. Dit kan een psycholoog, huisarts of iemand die ik vertrouw en het graag aan kwijt zou willen. Vroeger heb ik me alleen terug getrokken, maar geen hulp ingeschakeld. Wat tot gevolg had, dat het alleen maar erger werd, omdat ik de oorzaak van het stressen was, namelijk mijn manier van kijken naar bepaalde dingen...dus dan is het prettig en noodzakelijk dat iemand anders een vernieuwde visie reflecteert. Een visie die mij inspireert om een nieuwe visie te bouwen als fundament voor een stressloze ervaring.

      • yvon

       26 februari 2012 23:53

       Na 8 maanden rivotril gebruikt te hebben op advies van psychiater 3 maal daags 0.5 mg, merkte ik dat dit middel niets meer deed. Psychiater snapte niet wat ik bedoelde, maar de spanning is mijn lijf is ingeslagen met alle gevolgen van dien. Mijn leven is totaal ontregeld. Ik ben niet depressief meer, maar heb een geweldig geweld in mijn lijf. Ik moet mij om de dag staande houden met 5 lorezepam. Ik voel mij nu ongeveer een junk, weet u raad waar ik naar toe kan gaan voor advies? Ik heb nimmer drugs of iets anders gebruikt.

       • Y

        11 januari 2012 23:22

        Nee niet gauw meer. Op het moment dat je in de stress hebt, kan je pas een afspraak maken voor een paar weken verder. En ik heb geen vertrouwen in een gesprek dat het zou helpen. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar na een gesprek voel ik me nog meer onbegrepen. Stressgevoel is moeilijk te uiten of advies op te krijgen vind ik. Ik zit op het ogenblik thuis omdat ik denk dat ik stress heb of goed baal. Ik ben behoorlijk agressief over veel situaties op het werk. Nu wilde ik uit mijzelf morgen gaan werken, krijg ik gelijktijdig een brief dat ik naar de arbo moet. Lekker dan, met al mijn agressie naar de arbo. Lijkt mij niet bevoordelijk voor mijn functie.

        • Patrizia

         11 januari 2012 14:44

         Hallo, Ik heb inderdaad hulp gezocht en de therapie werkt heel erg goed. Toch ben ik er nog niet, maar doordat ik chronische ziek ben en al veel eigen bijdrages heb, kan ik het eigen bedrag van 200 euro per jaar niet meer opbrengen en moet ik helaas met de therapie stoppen. Heel jammer, erg eigenlijk en ik zal zeker niet de enige zijn met dit probleem.

         • C.

          23 december 2011 21:43

          Nee, dat zou ik in eerste instantie niet doen. Ik ga elke dag een flink eind lopen in mijn eentje b.v.in de bossen of daar waar je weinig mensen tegenkomt. Rust een paar dagen goed uit; gebruik geen alcohol; denk positief. Heb ik ook een paar keer meegemaakt in mijn leven. Volhouden en succes.

          • C.

           26 juli 2011 13:07

           Nee, dat zou ik in eerste instantie niet doen. Ik ga elke dag een flink eind lopen in mijn eentje b.v.in de bossen of daar waar je weinig mensen tegenkomt. Rust een paar dagen goed uit; gebruik geen alcohol; denk positief. Heb ik ook een paar keer meegemaakt in mijn leven. Volhouden en succes.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -