Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Spierverwonding

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door N. van Hasselt, arts
Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Spieren zijn verantwoordelijk voor de beweeglijkheid van het skelet. Door afwisselend samen te trekken en te ontspannen kunnen veel verschillende bewegingen worden uitgevoerd. Als een spier geraakt wordt door een stomp voorwerp of stoot kan er een inwendige kneuzing ontstaan, al dan niet gepaard gaande met een onderhuidse bloeding. Bij contact met een scherp voorwerp zijn pijn, bloeding en uitval van functie voorkomende verschijnselen.

Afhankelijk van de ernst van de verwonding is de spier slechts licht beschadigd of in zijn geheel doorgesneden. Dikwijls is naast spierletsel ook beschadiging van een zenuw aanwezig.

Snelle behandeling is van groot belang. Alleen bij snel en adequaat ingrijpen kan de functie van de spier meestal volledig worden hersteld.

Pagina laatst aangepast op 26-04-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: N. van Hasselt, arts

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl