Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van slaapproblemen bij kinderen

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door H. Vrij-Mazee, arts
Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Met problemen bij het slapen gaan kun je altijd terecht bij het consultatiebureau voor advies. Peuters beleven overdag veel en kunnen dit nog niet zo goed uiten. Bovendien hebben ze daarbij vaak erg veel fantasie. Dit kan leiden tot spannende dromen. Bij peuters komt angst voor monsters en de nacht ook regelmatig voor. Ook hier geldt weer dat regelmaat en rust kunnen helpen: elke avond op een vast tijdstip naar bed met hetzelfde ritueel. Zorg dat het kind rustig is als het naar bed gaat, dus bij voorkeur geen spannende televisie-serie of stoeipartij vlak voor het slapen gaan!

Een goede slaap wordt bevorderd door een niet te warme slaapkamer en frisse lucht. Ook is het belangrijk om een kind niet te dik toe te dekken. Verder kan voeding ook invloed hebben op goed inslapen en doorslapen, cafeïne-houdende dranken zoals cola kunnen bijvoorbeeld beter vermeden worden 's avonds.

Verder lezen

Pagina laatst aangepast op 02-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: H. Vrij-Mazee, arts

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -