Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Discussieer mee

Bekijk hieronder het overzicht van discussies over onvruchtbaarheid. Kies een discussie en geef je mening!

Terug naar het begin
 • Hebben jullie door verminderde vruchtbaarheid van de man moeite met zwanger worden?

  Zwanger worden is vaak niet zo makkelijk als het lijkt. Zwangerschap en vruchtbaarheid werd lange tijd als een echte vrouwenzaak gezien. Bij maar liefst 40% van de stellen die niet direct zwanger raken, ligt het probleem echter bij de man in plaats van bij de vrouw. Om zwanger te worden is dus zowel een goede voorbereiding van de vrouw als van de man belangrijk. De man kan zijn vruchtbaarheid verbeteren door een gezonde leefstijl aan te nemen, maar er zijn tegenwoordig ook speciale voedingssupplementen die de kwaliteit van het sperma kunnen verbeteren.

  22reacties | Laatste reactie door Ricardo op 30 januari 2019 12:19
 • Zou jij van je man scheiden als hij onvruchtbaar is?

  Situatieschets: je wilt dolgraag moeder worden. Niet van ééntje, maar het liefst van een heel elftal. Maar na maanden oefenen, lukt het maar niet om spontaan zwanger te worden. Een kleine kink in de kabel. Daarom laten jij en je man een vruchtbaarheidsonderzoek doen. En wat blijkt: jij bent kerngezond, maar je man blijkt door een erfelijke afwijking geen zaad te kunnen produceren. De droom om samen een gezin te stichten spat hierdoor abrupt uiteen. 

  2reacties | Laatste reactie door ivan op 13 september 2011 14:48
 • Zou jij eiceldonatie overwegen?

  Een eiceldonatie is te vergelijken met een spermadonatie. Bij een eiceldonatie staat een donor onbevruchte eicellen af aan een vrouw (ook wel wensmoeder genoemd) die zelf geen eicellen (meer) produceert en wel over een goed functionerende baarmoeder beschikt. Het kan ook zo zijn dat er wel eicellen zijn, maar dat deze niet geschikt zijn voor bevruchting. 

  178reacties | Laatste reactie door Wensvaders op 23 februari 2019 11:43
 • Ongewenst kinderloos. Hoe ga jij om met de reacties?

  Voor veel meiden op jonge leeftijd is het klip en klaar dat ze later graag moeder willen worden. En die droom komt ook vaak uit. Het gemiddelde gezin in Nederland bestaat uit vader, moeder en twee kinderen. Maar voor sommige vrouwen is het krijgen van kinderen helemaal niet zo vanzelfsprekend of lukt het zelfs helemaal niet.

  3reacties | Laatste reactie door L op 25 januari 2017 23:44
.
- Advertentie -
- Advertentie -