Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zou jij van je man scheiden als hij onvruchtbaar is?

Situatieschets: je wilt dolgraag moeder worden. Niet van ééntje, maar het liefst van een heel elftal. Maar na maanden oefenen, lukt het maar niet om spontaan zwanger te worden. Een kleine kink in de kabel. Daarom laten jij en je man een vruchtbaarheidsonderzoek doen. En wat blijkt: jij bent kerngezond, maar je man blijkt door een erfelijke afwijking geen zaad te kunnen produceren. De droom om samen een gezin te stichten spat hierdoor abrupt uiteen. 

Je bent echter vastbesloten om alsnog een gezin te stichten: dan maar via adoptie of een zaaddonor. Als je dit aan je man voorstelt, schiet hij deze opties meteen af. Hij ziet maar één alternatief: je moet van hem scheiden en een vruchtbare man zoeken, met wie je wel kinderen kunt krijgen. 

Wat zou jij doen als je man dat vertelt? Zou jij van hem scheiden? Of zou jij hem proberen om te praten? En wat als hij voet bij stuk houdt? Zijn dan jouw moedergevoelens groter dan de liefde voor je man? 

Terug naar het begin

Reacties

 • ivan

  13 september 2011 16:48

  Je hoeft niet te scheiden, je kan ook kinderen adopteren of pleegkinderen nemen.

  • ivan

   25 mei 2011 14:05

   Je hoeft niet te scheiden, je kan ook kinderen adopteren of pleegkinderen nemen.

   .
   - Advertentie -
   - Advertentie -