Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Patiëntverhalen over myelodysplastisch syndroom

Bekijk hieronder het overzicht van verhalen van patiënten over myelodysplastisch syndroom. Lees hoe anderen omgaan met myelodysplastisch syndroom en wat hun ervaringen zijn. Laat jouw reactie op dat verhaal achter en kom in contact met lotgenoten.

Terug naar het begin
  • "MDS heeft een enorme emotionele impact op mijn leven"

    MDS - myelodysplastisch syndroom - is een vorm van kanker waarbij de productie van bloedcellen in het beenmerg is verstoord. Als je MDS hebt, dan produceert je beenmerg niet meer de juiste kwaliteit én kwantiteit bloedcellen. Dit kan leiden tot ernstige bloedarmoedeinfecties en bloedingen. De behandeling en de kans op algehele genezing is afhankelijk van enkele factoren waaronder het type MDS en je leeftijd. Alleen een beenmergtransplantatie heeft de potentie om MDS- patiënten te kunnen genezen. Helaas, komt slechts een klein deel van de patiënten in aanmerking hiervoor. 

    Op de jaarlijkse bijeenkomst van de Europese Hematologie Vereniging sprak Gezondheidsplein met MDS patiënt Bergit (56 jaar). Een beenmergtransplantatie is voor haar op dit moment nog geen optie. Haar behandeling is daarom gericht op het verbeteren van de kwaliteit van haar leven. Bloedtransfusies zijn een onderdeel van haar behandeling.

    58reacties | Verhaal door Bergit (56)
.
- Advertentie -
- Advertentie -