Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wortelkanaalbehandeling: pijnlijk of voel je er niets van?

Erge tand- of kiespijn kan veroorzaakt worden doordat het levende deel binnenin een tand of kies, de pulpa, ontstoken is door bacteriën. Het is belangrijk om er op tijd bij te zijn, vanwege de pijn die erger wordt én om te voorkomen dat je tanden eruit vallen.

Tijdens een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd, wordt met klein gereedschap deze pulpa, die ondermeer bestaat uit zenuwen en bloedvaten, verwijderd uit je pijnlijke tanden. Vervolgens worden de wortelkanalen gereinigd en afgedicht zodat er geen nieuwe bacteriën meer kunnen nestelen die een ontsteking kunnen veroorzaken. Dit alles gebeurt onder verdoving en tandartsen beweren dat je er nauwelijks iets van voelt. 

Wat is jouw ervaring met een wortelkanaalbehandeling? Voelde je echt niets van de behandeling en was de behandeling effectief? Of heb je nog weken last gehad van je tanden?

Terug naar het begin
.
- Advertentie -
- Advertentie -