Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van impotentie

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. K. Vos
5 uit 5 - 3 beoordelingen
Beoordeling icoon3 mensen vonden deze informatie nuttig

Bij impotentie door psychische problemen is het belangrijk dat je de klachten bespreekt. Dit kun je doen met je partner, maar ook een deskundige zoals een seksuoloog. Het is belangrijk dat je zeker bent van jezelf en dat je durft te praten over je verwachtingen, gevoelens en het doel van seks. Wanneer je elkaar goed kent, kun je elkaar beter aanvoelen. Vertrouwen is erg belangrijk.

Ook bestaan er andere middelen om impotentie te behandelen, bijvoorbeeld in de vorm van geneesmiddelen (erectiemedicatie) of een vacuümpomp, waardoor bloed in de penis wordt gezogen en een erectie ontstaat. Kun je zelf wel een erectie krijgen, maar houdt de erectie niet lang aan? Dan kun je een constrictiebandje om de penis gebruiken die zorgt dat de erectie langer stand houdt.

Heb je al langer erectieproblemen? Dan is het verstandig om een afspraak te maken bij de huisarts. Hij of zij bespreekt de klachten met je, bekijkt wat mogelijke oorzaken zijn en hoe je de erectiestoornis kunt behandelen.

Pagina laatst aangepast op 16-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 3 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -