Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling gedragsstoornis

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door S. Kruisdijk
4.7 uit 5 - 3 beoordelingen
Beoordeling icoon3 mensen vonden deze informatie nuttig

Een behandeling voor een gedragsstoornis moet gericht zijn op meerdere gebieden. Zo moeten ouders geholpen worden bij de opvoeding. Dit kan door middel van:

  • Individuele opvoedingstrainingen
  • Opvoedingstrainingen in groepsverband
  • Ouder-kind interactie therapie
  • Ouderbegeleiding

Ook op school moeten ze goed op de hoogte zijn van de behandeling voor de gedragsstoornis van het kind. Hierbij is een samenwerking tussen de ouders, hulpverleners en de school van groot belang. De school kan ondersteuning aanvragen van een ambulante begeleider uit het speciaal onderwijs. In sommige gevallen is een overplaatsing naar speciaal onderwijs de beste oplossing.

Daarnaast is het soms nodig bij kinderen met een gedragsstoornis te werken aan sociale vaardigheden. Meestal gebeurt dit in groepsverband met leeftijdsgenootjes waarbij men onder andere werkt aan het verstandig oplossen van alledaagse problemen, communiceren en het beheersen van woede.

Bij sommige kinderen met een gedragsstoornis wordt (tijdelijk) methylfenidaat voorgeschreven. Dit geneesmiddel helpt impulsiviteit te onderdrukken en wordt alleen voorgeschreven ter ondersteuning van de andere therapieën.

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 02-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

4.7 uit 5 - 3 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -