Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van fsiad - female sexual interest/arousal disorder

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. T. van der Beek
2.6 uit 5 - 12 beoordelingen
Beoordeling icoon5 mensen vonden deze informatie nuttig

In het verleden werd er weinig onderzoek gedaan naar seksuele interesse/opwindingsstoornissen. Dit is langzaam aan het veranderen en er is steeds meer literatuur beschikbaar over FSIAD. De behandeling van FSIAD begint vaak bij educatie. Veel van deze vrouwen kennen hun lichaam op het gebied van seksualiteit erg slecht en weten vaak niet wat ‘normaal’ is. Met behulp van een spiegeltje wordt de anatomie besproken en leggen experts uit wat normaal is en wat niet. Daarnaast wordt doorverwezen naar een seksuoloog en/of een gedragstherapeut. Indien nodig wordt medicatie voorgeschreven.

Om de bloedtoevoer naar de clitoris te stimuleren kan de ‘Eros Clitoral Therapy Device’ helpen. Dit is een apparaat dat vrouwen zelf thuis kunnen gebruiken. Naast deze behandelingen zijn er ook dingen die je zelf kunt veranderen in je dagelijkse leven. Zo kan het helpen om een gezonde(re) levensstijl aan te nemen. Dus zo gezond mogelijk eten, schadelijke stoffen zoals alcohol en nicotine zoveel mogelijk vermijden en veel bewegen. Sporten verhoogt namelijk op een natuurlijk wijze je libido.

Verder kan het helpen om de slaapkamer eens aan te pakken. Verwijder afleidende spullen zoals de televisie en fitnessapparaten en maak het gezellig. Zorg ervoor dat jij en je partner genoeg tijd samen doorbrengen en wees geduldig. Als jij of je partner juist meer druk op de hele situatie gaat leggen, werkt dit waarschijnlijk alleen maar averechts.

Pagina laatst aangepast op 30-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Dr. T. van der Beek, arts en anesthesioloog bij Zuyderland
Drs. T. van der Beek

Arts en anesthesioloog

Zuyderland

Vond je deze informatie nuttig?

2.6 uit 5 - 12 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -