Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Discussieer mee

Bekijk hieronder het overzicht van discussies over diabetes. Kies een discussie en geef je mening!

Verder lezen
 • Heb jij als diabetespatiënt last van schimmelnagels?

  Als je diabetes hebt, dan moet je extra zorg besteden aan je voeten en je nagels, zo heb je als suikerpatiënt bijvoorbeeld meer kans op schimmelnagels. Let dus goed op je voeten en nagels, wees voorzichtig met het knippen van teennagels, en pruts niet aan eelt of likdoorns.

  28reacties | Laatste reactie door truus op 13 december 2016 15:29
 • Pas op voor diabetes!

  Als je ouder bent dan 50 jaar, heb je een verhoogd risico op het krijgen van diabetes type 2. Daarom werd diabetes type 2 in het verleden ook wel 'ouderdomssuiker' genoemd. Er zijn nu al 750.000 mensen met diabetes, maar waarschijnlijk zijn er nog zo'n 250.000 mensen die het ook hebben maar waarbij het nog niet is vastgesteld.

  17reacties | Laatste reactie door Bobby op 17 mei 2016 20:33
 • Bestaat een zorgeloze zwangerschap als je diabetes hebt?

  1 op de 50 Nederlanders heeft last van suikerziekte, oftewel diabetes. Sommigen merken er weinig van omdat ze eraan gewend zijn en kunnen zorgen dat hun bloedsuikers niet veel schommelen. Voor anderen is het moeilijk om hun diabetes onder controle te krijgen, vooral in het begin. 

  102reacties | Laatste reactie door Schatteke op 5 augustus 2018 21:36
 • Zou je het fijn vinden om insuline te kunnen spuiten zonder naald?

  Insuline spuiten kan heel vervelend zijn. Steeds weer die naald door je huid is geen pretje. Er is tegenwoordig een alternatief op de markt; de insulinepen zonder naald. Deze brengt insuline in je huid zonder dat je daarvoor hoeft te prikken. Het werkt met een pen die insuline inspuit door middel van hoge druk.

  27reacties | Laatste reactie door tulpje29 op 28 juli 2018 22:57
.
- Advertentie -
- Advertentie -