Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zou je het fijn vinden om insuline te kunnen spuiten zonder naald?

Insuline spuiten kan heel vervelend zijn. Steeds weer die naald door je huid is geen pretje. Er is tegenwoordig een alternatief op de markt; de insulinepen zonder naald. Deze brengt insuline in je huid zonder dat je daarvoor hoeft te prikken. Het werkt met een pen die insuline inspuit door middel van hoge druk.

Heb jij diabetes en gebruik jij insuline? Zou je het fijn vinden om insuline zonder naald toe te dienen, of gebruik je liever de gewone insulinepen?

Terug naar het begin

Reacties

 • tulpje29

  28 juli 2018 22:57

  Na ruim 30 jaar insuline injecteren gaat m'n huid steeds gevoeliger worden en kan het behoorlijk pijn doen zowel in m'n arm, buik en benen. Als er echt zoiets bestaat, hoewel ik daar echt nog niet eerder van gehoord heb, dan zou ik daar graag gebruik van willen maken.

  • Eveline

   29 november 2017 10:11

   Het lijkt me een godsgeschenk om geen naald te hoeven gebruiken. Waarschijnlijk geeft het ook minder spuit plekken en kleine wondjes, dus ook geen ontstekingen. Ik gebruik een insuline pomp en vaak binnen 24 uur na in brengen van de naald ontstaat er een ontsteking.
   Ik zou het wel eens willen proberen.

   • Piet

    29 juni 2017 14:22

    Ja, ik zou die drukpen ook wel willen proberen, die naalden in mijn bovenbeen ben ik zo zat.

    • Rita

     22 juni 2017 15:28

     Waar vind ik meer informatie? Ik kan toch zonder geen mening vormen?

     • patje

      08 december 2016 02:28

      Hoeveel kost het om dat te spuiten zonder naald? Ik zit in een zorgtraject.

      • FR

       28 september 2015 09:34

       Ja ik ben ook geïnteresseerd in een nieuwe manier om insuline in te brengen. Ik spuit nu 13 jaar 5 maal daags. Mijn huid vertoont steeds vaker rode vlekken en donkere vlekken. In mijn bovenbeen gaat het spuiten niet meer want dat is te pijnlijk en in mijn bil kan ik niet spuiten vanwege mijn handicap. Voor mijn bovenbenen word ik elke week behandeld bij de fysiotherapeut want mijn spieren zijn beschadigd. Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

       • Appie

        20 juli 2014 18:39

        Ik wil natuurlijk liever de drukpen!

        • Ina

         26 februari 2014 13:09

         Ben sinds een jaar diabetisch en ik moet mij spuiten. Nu las ik iets over een pen waar je geen naald hoeft te gebruiken, het gaat op druk? Daar ben ik nieuwsgierig naar.

         • elizabart

          04 december 2013 09:47

          Beste lotgenoten,
          Ik spuit 's avonds 22.00 100 eenheden met 8 mm pen twee keer verdeeld in de dijbenen.
          Zo dat is dat.
          Mijn vraag is: wie weet hoe hoog is de druk is waarmee de insuline in je huid wordt geïnjecteerd?

          • Herma

           28 oktober 2013 09:48

           Ik ben het niet eens met dat je het prikken nauwelijks voelt. Mijn huid (welke plek dan ook) is blijkbaar zeer gevoelig. Het prikken doet na 10 jaar nog steeds pijn. Ik ben dan ook zeer gespitst op nieuwe ontwikkelingen. Laatst bij De Wereld Draait Door iets nieuws gezien. Lijkt me wel wat. Het alternatief schijnt dus ook niet pijnloos te zijn.

           Reageer ook

           Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

           - Advertentie -
           - Advertentie -

           Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

           Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl