Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van bdd

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. K. Vos
5 uit 5 - 2 beoordelingen
Beoordeling icoon2 mensen vonden deze informatie nuttig

Een slechte behandeling van BDD of body dismorphic disorder is plastische chirurgie. Het kan een tijdelijke vermindering van de klachten geven, maar de klachten van BDD komen binnen korte tijd weer terug en zijn dan soms zelf heftiger dan voorheen. Daarom is het belangrijk dat plastisch chirurgen de symptomen van BDD herkennen en de patiënten doorsturen naar een psychiater. 

Medicijnen en gedragstherapie zijn wel een goede behandeling van BDD. Antidepressiva zijn werkzaam bij patiënten met body dismorphic disorder. Je stemming verbetert erdoor en je wordt minder depressief. Je kunt beter je negatieve gedachten over je uiterlijk onderdrukken. Patiënten die antidepressiva nemen hebben bovendien meer baat  bij gedragstherapie. Medicijnen en therapie zijn een goede combinatie om de BDD-klachten te verminderen. Genezing is moeilijk, maar door de behandeling is er beter met BDD te leven.

Bronnen

Deze informatie is gebaseerd op de volgende bronnen:

Deze informatie is gebaseerd op de volgende bronnen:

Verder lezen

Pagina laatst aangepast op 29-12-2020

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 2 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -