Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zou jij alleen op vakantie gaan?

De één zou het nooit doen, terwijl de ander niets liever meer wil: alleen op vakantie. Soloreizigers vinden de vrijheid van alleen reizen heerlijk. Ze zijn aan niets of niemand verbonden en kunnen daarom gaan en staan waar ze willen.

Aan de andere kant is die mening van een ander misschien ook wel prettig als je bijvoorbeeld problemen met je paspoort hebt. Je hebt dan ten minste iemand om op terug te vallen.

Alleen op vakantie, hoe is dat? Eenzaam, zielig, afzien? Of juist heerlijk, vrij en een kick? En is het voor vrouwen anders dan voor mannen? 

Verder lezen

Reacties

 • Anneke

  05 februari 2014 16:39

  Ik ben sinds 3 jaar weduwe en na een jaar met een vriendin met een groepsreis meegegaan. De reis is me prima bevallen met veel leuke mensen. Het probleem was de vriendin die altijd (soms) letterlijk op mijn hielen liep. Volgende keer ga ik echt alleen.

  • Bartjer

   15 juni 2013 05:25

   Vorig jaar ben ik alleen naar Praag geweest. Was er al eerder geweest, maar dat was met school. Toen hadden we veel te veel gedronken en werden we uit het hotel gezet. Nu wist ik de plekken nog waar we geweest zijn. Echt prachtig!

   • Sandra

    22 mei 2013 23:22

    Ben deze zomer voor het eerst alleen. Ik zou graag advies willen over waar ik op moet letten als ik een vakantie bespreek. Wat raden jullie mij aan? Wil eigenlijk niet zo ver weg. Het geeft me een vreemd gevoel als ik denk om helemaal alleen te gaan.

    • Hanni

     26 januari 2013 17:08

     Omdat ik, na scheiding, alleenstaand ben, mijn vakantievriendinnen te oud, ziek of met partner, ga ik al jaren alleen met verre groepsreizen mee. Het is me altijd goed bevallen: je hebt aanspraak en er zijn meestal meer alleenstaanden bij. Bovendien is erover 't algemeen een goed programma. Mijn ervaring is echter dat ik na ongeveer 2 weken meestal weer naar huis wil. Dit jaar wil ik het wat dichterbij (Europa) proberen. Ik ben nog op zoek naar een niet ál te vermoeiend doel. Misschien een riviercruise??

     • Ria Veldhoven

      23 januari 2013 18:06

      Na het overlijden van goede reis-vriendinnen ben ik eerst met een gemengd reisgezelschap meegeweest. Behoorlijk ver wel met excursies. Zeer goed bevallen. Iedereen ontzettend aardig en er waren ook wel vijf mensen alleen. Daarna met alleenstaande reis. Maar dat zijn zoveel vrouwen. Dat is niet echt leuk meer. Maar de vakanties op zich: ik heb er geen spijt van. En bij de alleengaanden had ik direct contact met een mevrouw. We zijn veel samen opgetrokken. Ik ben gelukkig erg fit. En kan alles alleen doen.

      • Diedie

       22 januari 2013 17:42

       Ik heb vorig jaar een excursiereis per bus gemaakt naar Kroatië. Ik was toen bijna een jaar weduwe en het was heel fijn. Ik was niet de enige alleenstaande. Ook waren er echtparen bij.
       Echt aan te raden.

       • ploegje

        05 juli 2012 20:34

        Hoe doen mensen dat die weduwe zijn geworden? Wanneer gingen zij voor het eerst alleen met vakantie en hoe vonden ze dat? Voor herhaling vatbaar, of toch liever niet meer alleen? Ik ben heel benieuwd, ik ben ook weduwe.

        • ankie

         04 juli 2012 23:21

         Heerlijk. Ik doe het al zo'n 8 jaar. Je kunt doen wat je wilt en je tempo zelf aangeven. Van tevoren moet je bedenken dat het ook een moment kan tegenvallen maar dat is met gezelschap ook het geval. Vind dat je ook wel een open karakter moet hebben anders maak je niet makkelijk contact met anderen. Ik vind het geweldig!

         • Job

          04 juli 2012 22:03

          Regelmatig alleen op vakantie gaan is erg plezierig. Twee weken lang je naam niet te horen roepen. Mijn partner denkt er net zo over. Ze heeft een kampeerauto en gaat daar graag alleen mee op stap. Vorig jaar tot Gibraltar. En dan weer eens samen op stap. We zitten beide in het onderwijs, het hele jaar zéér onder de mensen en dan wil je wel eens alleen zijn.

          • G.

           12 april 2012 00:54

           Ik moet er niet aan denken.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -