Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat is jouw ervaring met acupunctuur?

Acupunctuur is een van de betrouwbaarder en breder erkende vormen van alternatieve geneeskunde. Het bestaat al tientallen eeuwen en veel mensen hebben er baat bij. 

De techniek komt uit China en is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Het bestaat al langer dan de Westerse geneeskunde en is gebaseerd op de yin-yang filosofie. Vooral voor mensen met pijnklachten kan acupunctuur verlichting bieden. Ook wordt acupuntuur gebruikt om af te vallen. Er wordt inderdaad gewerkt met naalden, maar die zijn zo dun dat de behandeling niet of nauwelijks pijn doet. In veel gevallen wordt acupunctuur vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Een voorwaarde is dat de arts-acupuncturist bekend is bij het ziekenfonds of de particuliere verzekering.

Heb je ervaring met acupunctuur of wil je er eerst meer van weten?

Verder lezen

Reacties

 • Suzan

  24 augustus 2019 13:24

  Een week geleden ben ik bij een acupuncturist geweest en heb ik acupunctuurbehandeling ondergaan. Ik merk alleen nog steeds geen verschil, ik heb nog steeds ontzettende pijn rond mijn maag. Hebben meer mensen hier last van gehad of ervaringen mee? De behandeling is goed bevallen en wil er ook graag mee doorgaan vandaar mijn vraag.

  • Joost

   22 februari 2019 20:12

   Ik heb persoonlijk hele goede ervaring met acupunctuur. De laatste jaren kom ik bijna nooit meer bij de huisdoktor. Als ik pijn of last ervaar ga ik altijd naar Gezoncentrum AnKang aan de Hereweg in Groningen. Die dame weet precies te vinden waar de problemen zitten. Ze werkt met een combinatie van Tuina massage om de gevoelig plek goed op te sporen en daarna naalden, al dan niet met electro schokjes acunpunctuurbehandeling. Echt een aanrader, behalve de pijlijke plek geeft het een betere balans in het hele lichaam en geest.

   • Joy

    03 oktober 2018 15:52

    Ik heb eens dry needle gehad, ik zat tegen het plafond en nooit meer! Gister voor het eerst acupunctuur geprobeerd. De klik met de vrouw was er gelijk waardoor ik in vijftien minuten m'n hele levensverhaal verteld had.
    Gelijk aangegeven. Ik ben een echte aansteller. Ik zeg al ‘au’ als ik een naald zie. De eerste vijftien minuten op de bank heerlijk met warmte dekens toegedekt en hotstones tegen me voeten, viel nog net niet inslaap. Pas toen ik redelijk ontspannen lag begon ze met prikken en op één plek na voelde ik vrijwel niets.

    Die ene plek was op m'n hand, die deed pijn. Na vijf minuten nog en toen haalde ze die er gewoon uit. Volgende keer weer zei ze. Gaf een goed gevoel dat m'n ‘pijn’ erkend werd en opgelost werd. Bij Dry needle moest ik me niet zo aanstellen. Ik ga dan ook met een gerust hart volgende week terug wetende dat er dan meer dan 6 naaldjes geprikt gaan worden.

    Vandaag voel ik me wel een flipperkast, ik heb diarree en last van een vermoeide hoofdpijn. Ik had ze al verteld gister, maar mocht haar appen. Heb ik gedaan, waarop ik lachend terug kreeg, sorry maar ik ben er blij mee. Er gebeurt iets van binnen en dat is goed. En ook dat gaf me eigenlijk een goed gevoel.

    • michelle

     02 november 2017 12:04

     Acupunctuur kan heel heftig zijn bij hooggevoelige mensen. Ik zelf had angstklachten waar acupunctuur goed bij hielp. Maar als snel merkte ik dat ik teveel energie kreeg. En dat niet in goede banen kon leiden. Met uiteindelijk een opname op paaz afdeling.

     • Deb

      11 februari 2019 21:21

      Hoi Michelle,

      Ik lees jouw reactie op je ervaring met acupunctuur bij hooggevoelige mensen. Ik heb een aantal x shiatsumassages gehad en ik lijk daar ook een soort overlading aan energie van te krijgen. Het voelt niet prettig en het komt in een golfbewing door mijn lijf. Had jij dit ook? Ik word er heel angstig van.

      Groetjes
      Deborah

      • !inda

       05 november 2017 18:41

       Heeft iemand ervaring met acupunctuur bij depressieve gevoelens en opgekropt verdriet?

      • Carrie

       22 oktober 2017 22:31

       Wie kan mij een goede acupuncturist aanbevelen?
       Omgeving Veenendaal, mag in een straal van 25 km.

       • Inge Maria

        30 juli 2017 21:03

        Er zit een goede praktijk voor acupunctuur en massage in Uden, een praktijk aan huis. Ik ben er o.a. behandeld voor misselijkheid en dat werkte heel goed (terwijl ik eigenlijk niet goed tegen naalden kan). De behandeling is erg prettig en rustig. Je kunt er terecht voor allerlei uiteenlopende klachten, en ook voor kinderen zijn er speciale korte behandelingen zonder naalden!

        • Peter

         12 juli 2017 00:32

         Ik liep al een jaar lang rond met pijn in mijn nek en hogere rug. Op advies van de huisarts eerst bij de fysiotherapeut geweest maar dat hielp steeds twaalf uur en dan was ik weer terug bij af. Volgens mijn huisarts was er verder weinig aan te doen en moest ik maar vooral veel bewegen om het soepel te houden. Via een kennis ben ik uiteindelijk bij een acupuncturist in Den Bosch terecht gekomen. Vier behandelingen en twee weken verder was alles opgelost.

         • Marlon

          31 december 2017 16:08

          Hallo Peter,
          Ik herken je verhaal, mijn vader ervaart hetzelfde. Mag ik jou vragen welke acupuncturist dit is geweest in Den Bosch?

          • Paul

           29 december 2017 18:24

           Welke accupuncturist was dat in Den Bosch? Ik heb vergelijkbare klachten.

          • Jerry

           21 juni 2017 14:10

           Heeft iemand goede ervaringen met een acupuncturist voor rugpijn in Amsterdam e.o.?

           • Jolanda

            17 februari 2017 11:23

            Uitstekende ervaring met een Chinese Acupunctuurpraktijk in Den Haag. Van 20 opvliegers per dag naar 2 per week. Van veel wakker liggen 's'nachts naar wakker worden van de wekker. Mijn weerstand was laag door de energie die de opvliegers kostten en het slechte slapen, daardoor steeds verkouden en lang blijven lopen met griepverschijnselen. Nu voel ik me weer fit en gezond.

            Het prikken is iets pijnlijker dan bij mijn vorige acupuncturist. Zij is met pensioen gegaan helaas. Maar binnen een minuut zitten alle naaldjes op z'n plek en direct doet het geen zeer meer. Prima te doen dus. Echt een aanrader.

            • Sergio

             04 november 2017 22:28

             Welke praktijk was het?

            • Carrie

             01 november 2016 13:04

             Wie heeft er ervaring met acupunctuur in omgeving Veenendaal?

             .
             - Advertentie -
             - Advertentie -