Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vind je humor op het werk belangrijk?

Humor doet je afstand nemen van je werk, doorbreekt even de dagelijkse sleur en vermindert de stress

Toch valt het niet mee om tijd te nemen voor grappen en grollen op de werkvloer. Want het is altijd druk en werken is 'serious business'. Iedereen heeft een aangeboren gevoel voor humor. Je moet er alleen een beetje tijd voor vrij maken, het een beetje ontwikkelen en te durven gebruiken. Bovendien is humor het beste middel tegen stress. Daarnaast kan het mensen binden, maar helaas ook uitsluiten.

Vind jij het op jouw werk een saaie boel of worden er genoeg grapjes gemaakt tussendoor? Of word je juist gek van de constante humor op het werk? 

Verder lezen

Reacties

 • marina lobelle

  03 juli 2009 18:11

  Ik werk zelf op de sociale werkplaats en werken daar mensen met verschillende beperkingen! Elke vrijdag als de weekend komt dan is iedereen vrolijk en zelfs de baas kan ook wat grappig uit de hoek komen! Behalve begin van de week als de weekend voorbij is dan zitten anderen een lange gezichten te trekken!

  • Michiel

   06 mei 2009 19:19

   Ja, heel belangrijk om de stress te ontladen. Volgens mij is er een bedrijf dat daar ook mee bezig is: www.humorgroep.nl

   • Nhathan

    29 oktober 2008 07:03

    Die grappige collega van mij houdt het niet langer meer vol op het werk. Ze gaat ergens anders haar geluk zoeken, wat ik heel erg vind. Want wat moet ik nou zonder haar grapjes en gezelligheid?? Ik heb besloten om ook maar mn koffers te pakken. Ik weet het. Het is balen en balen voor de baas, maar het is nu te laat om te huilen. Je zou nu maar vervangers moeten zoeken. Goede maar tevens leuke mensen pluk je niet zomaar van de straat! Gezelligheid is voor ons wel degelijk heel belangrijk! We worden gewoon ziek van om niet even te mogen praten op het werk! Groeten.

    • dinie

     20 oktober 2008 12:06

     ik vind humor één van de belangrijkste dingen op het werk.
     in mijn vorige baan heb ik wat afgelachen.
     in mijn nieuwe baan heb ik wel geteld 1 keer gelachen. de werkdruk en zorgzwaarte is hier enorm hoog en er wordt niets aangedaan. ik ben blij dat ik mijn ontslag kan nemen en ga werken waar heel veel gelachen wordt.
     doordat er bij mijn huidige werkgever weinig tot niet gelachen wordt voel je overal spanning in je lichaam en ben je ook eerder geiiriteerd.
     dus lachen is erg blangrijk.
     ik werk in de zorg

     • Tineke

      26 augustus 2008 01:17

      Ik werk in de thuis(zieken)zorg, waar ik veel bij ouderen kom. Zelfs daar kun je met een stuk humor bij sommigen heel veel bereiken! Wel belangrijk is het daarbij om de mensen met (humoristisch)respect te benaderen........!

      • bianca meyer

       30 maart 2008 18:38

       Veel lachen is heel belangrijk en tijdens mijn werk lachen we veel maar dat word door onze storemanager tegen gehouden.Wij zeggen als ons werk er niet onderlijd en de gasten zeggen wat een leuk team zijn jullie samen wat moeten we dan?

       • Anouk

        26 maart 2008 19:40

        Noeska,

        Ik zou graag willen weten waar je werkt. Dan kan ik er ook solliciteren. Ben al tijden op zoek naar een bedrijf waar ik me thuis voel na een bedrijfsovername van het vorige bedirjf waar ik het naar mijn zin had. Ben nu al weer 2 jaar zoekende naar mijn plekje.

        Conclusie: humor is erg belangrijk, het zorgt ervoor dat je het naar je zin hebt.

        • Ten

         28 februari 2008 11:16

         Ik kan in het algemeen met al mijn collega's goed opschieten en kan ik met iederen grapjes maken, maar er is 1 collega bij die mijn de keel uithangt qua humor. Hij is zo oubollig en seksistich (niet ten opzichten van mij of een andere vrouwelijke collega). Zijn grappen zijn zo flauw en zielig eigenlijk dat ik gewoon een beetje een hekel aan die collega heb gekregen!

         • Nhathan

          27 februari 2008 23:13

          Volgens mij is Hans mijn baas! Oh mijn grote teen! Mag ik even bij de klaagmuur gaan staan. De sfeer op het werk bezorgd me nekkrampen. Er is geen tijd voor een gesprek, laat staan voor een lach! Elke minuut wordt gebruik om de kassa te doen rinkelen. Als ik even een gesprekje voer met een collega, dan zie ik die lelijke kop van mn baas uit een hoek te voorschijn komen. En nu naar je hok, werken moet je!! Ben er al een tijdje als slaafje werkzaam. Kan het nog wel volhouden want er loopt (gelukkig) een grappige collega rond. Met haar dollen kan ik lachen, heeerlijk!!

          • Ben

           16 februari 2008 16:42

           Humor is best belangrijk

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -