Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Thuiswerken: wie moet dat betalen?

Thuiswerken: misschien niet zo gezellig, maar in sommige situaties kan het een uitkomst zijn. Als je ver van je werk woont bijvoorbeeld: door thuis te werken bespaar je dan een hoop tijd (ook gunstig voor de baas) en draag je ook nog eens bij aan het verminderen van het fileprobleem (of de overbevolking van de treinen).

Maar ook voor zieke of gehandicapte werknemers kan thuiswerken een uitkomst zijn. Een aangepaste werkplek, even kunnen rusten als dat nodig is en toch kunnen blijven participeren in het arbeidsproces.

Goed gefaciliteerde thuiswerkplekken zouden zo kunnen helpen voorkomen dat mensen in de WAO terecht komen. Maar een goed ingerichte thuiswerkplek is niet goedkoop: meubilair, apparatuur, internetverbinding: alles moet geregeld worden.

Blijft de vraag: wie moet dat betalen? Werkgever? Werknemer? Samen? Of nog andere instanties?

Verder lezen

Reacties

 • lenie

  27 maart 2004 01:00

  Thuiswerken bespaart een werkgever geld, omdat hij dan een gehandicapte in dienst kan nemen of een vrouw met kinderen, daarom ben ik van mening dat de thuiswerkplek door de werkgever betaald moet worden. Immers, hij zou toch ook alle benodigdheden moeten verschaffen als de werknemer een kantoorplek zou bezetten. Daarbij kan hij de kosten van een thuiswerkplek als aftrekpost opvoeren.

  • Danny

   30 september 2002 02:00

   Ik vindt dat de werkgever of faciliteiten (meubilair e.d.) moet aanbieden. Voordeel hiervan is dat arbo goedgekeurd materiaal uniform beschikbaar wordt. Spullen blijven eigendom, wellicht bij verlaten betrekking mogelijkheid tot koop. Of zelf aanschaffen met maandelijkse vergoeding o.b.v. maximum in 4 jaar.
   Feit blijft dat de werkgever primair verantwoordelijk is ook voor betaling.

   • Gannef

    11 september 2002 02:00

    Wat te denken van samen de kosten te delen en de werknemer de kans te geven zijn deel terug te verdienen als bonus?

    • zwaan

     18 juli 2002 12:19

     hoi hoi
     ben blij dat het nog allemaal zo
     goed is gegaan. en niks mis is met de geboorde.alles is goed gekomen gelukkig.
     verder wens ik jullie heel veel geluk samen met de baby.
     groetjes uit limburg

     .
     - Advertentie -
     - Advertentie -