Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Is medische astrologie iets voor jou?

Binnen de astrologie gaat men ervan uit dat de bewegingen van de hemellichamen te maken hebben met wat er op aarde gebeurt. Zo is de stand van de planeten van invloed op onze kansen op bijvoorbeeld geluk, succes en liefde. 

Medische astrologie is een zienswijze die uitgaat van de informatie uit je zogenoemde 'geboortekaart' om vast te stellen of je gezond of ziek bent. Je geboortekaart wordt vastgelegd op basis van de stand van de sterren en hemellichamen op het moment van je geboorte. Deze informatie wordt door sommigen beschouwd als je 'hemelse DNA' en bepaalt in grote mate je karaktereigenschappen en ook je aanleg om bepaalde ziektes te ontwikkelen. Eventuele interne conflicten in je geboortekaart kunnen aanleiding zijn voor lichamelijke en geestelijke klachten. De medische astrologie bestudeert de wijze waarop deze stoornissen tot uiting komen in ons lichaam.

Door je geboortekaart te analyseren in het licht van de huidige en toekomstige stand van de planeten, kunnen medisch astrologen inzicht geven in de timing van bepaalde aandoeningen. Ook kunnen ze richtlijnen geven voor periodes waarin (gezondheids)problemen kunnen ontstaan en hoe ze kunnen overgaan of worden voorkomen.

Wat is jouw mening over medische astrologie? Heb je wel eens een medisch astroloog bezocht en heb je hier iets aan gehad? Vind je dat medische astrologie als een erkende vorm van geneeskunde moet worden beschouwd? Of zie je medische astrologie meer als 'laatste redmiddel' als de reguliere geneeskunde geen oplossingen kan bieden?

Verder lezen

Reacties

 • Engeliena

  24 januari 2016 22:00

  Hallo. Ik heb 3 weken geleden een halve Oxford Knee gekregen in Assen. De meeste ziekenhuizen vonden mij te jong, ondanks dat ik niet meer kon lopen. Gelukkig vond Dr Iepreburg mijn leeftijd geen punt en heb ik dus nu een halve kunstknie. De operatie is uitstekend verlopen en ik kan de knie goed strekken en buigen. Op dit moment ben ik zeer tevreden!

  • Jeannine Perdijk

   28 januari 2014 10:52

   Reactie op Jacqueline:

   Op mijn 24ste was het kraakbeen van mijn rechter knieschijf bijna helemaal weg. Ik heb toen geen kraakbeentransplantatie gekregen, maar een mcKeefer prothese (metalen bakje waar het restant van de knieschijf inligt). Ik was te jong voor een kunststof knieschijf (die gaan maar 15 jaar mee). Nu ben ik 48 en zou eigenlijk een nieuwe knie moeten hebben, maar.. ik ben weer te jong. Orthopeden doen dat liever niet onder de 65 jaar. Ik probeer met pijnstillers de operatie nog een paar jaar voor me uit te schuiven. Als het echt niet meer gaat, wordt de boel vervangen. Het heeft voor- en nadelen en die moet je goed afwegen. Het is dus van belang, dat je je goed laat voorlichten en vraag desnoods een second opinion aan bij een andere orthopeed. Een operatie kan gedaan worden, maar soms ben je er achteraf niet mee geholpen. Sterkte met je besluit.

   • J. (49) Wagenaar

    28 januari 2014 10:52

    Ik heb een behoorlijke kraakbeenafname in mijn knie. Nu zijn er gaatjes in het bot geslagen voor een nieuwe doorbloeding. Dit moet een nieuw beschermlaagje voor het bot worden. Wie heeft ook zoiets meegemaakt? Wat was het resultaat? Hoe lang duurde het herstel?

    • Erica

     28 januari 2014 10:52

     Mijn kraakbeen is ruw, en is erg verslechterd. Nu sta ik op de wachtlijst voor een operatie. De orthopeed wil mijn knieschijf op gaan lichten met een stukje bot uit mijn bekken. Daarna moet ik voor 6 weken in het gips, en dan revalideren. Heeft iemand ervaring met deze operatie?

     • Annoniem

      28 januari 2014 10:52

      Ik ben een vrouw. van 25 en nu 3 maanden geopereerd. Bij mij zijn er ook gaatjes in het bot geboord om kraakbeengroei te stimuleren, volgens arts en fysiotherapeut moet ik nu nog rekenen op een herstel van enkele maanden. Ik loop nu korte stukjes op krukken (ongeveer 50 meter) en gebruik voor de rest een rolstoel. Het kan dus wel even duren voordat je helemaal weer op de been bent.

      • G.M.Z.van Huizen-Gootjes.

       28 januari 2014 10:52

       Mijn vrouw heeft een week voor Pasen een nieuwe knieprothese gekregen.
       Op maandag geopereerd en op zaterdag van dezelfde week mocht ze naar huis.
       Er bleef teveel vocht in de knie zitten en bleef ook erg dik.
       Er is toen vocht uitgezogen maar het gaat niet allemaal even voorspoedig.
       Ze is vandaag 5 weken geleden geopereerd, loopt met 2 krukken maar het blijft wat dik, de fysiotherapeut kan ook weinig uitrichten.
       Weet U wat voor oefeningen ze nu moet doen om de knie soepeler te krijgen?
       Een nicht van haar,die ook fysiotherapeute is raadde haar aan om de plaats waar de operatie heeft plaatsgehad, voor over de knie, te masseren met een homopathische zalf, maar met welke zalf?
       Graag een mailtje terug,alvast hartelijk dank.

       • Anne

        28 januari 2014 10:52

        Ik, 29 jaar heb ook last van mijn knie(heb gelukkig nog maar last van 1)
        Mijn knie is ook al aan het verslijten en ik hoor binnenkort of er een knieprothese in moet.
        Sinds augustus 2000 "loop" ik al op een heupprothese en die operatie is niet echt lekker gegaan gelukkig gaat het nu redelijk goed.
        Heb gehoord dat een knieprothese operatie veel heftiger is als een heupoperatie...is dat zo?

        • M scholten

         28 januari 2014 10:52

         Ik ben een jonge actieve meid van 36, en ben 25 keer geopereerd aan mijn knie, nu is de tijd daar dat ik een knieprothese moet, wie heeft hier ervaring mee op deze leeftijd? Ik ben best heel bang dat het niet goed lukt, en wat na 15 jaar ??? Kan het dan nog eens geplaats worden ?

         • J van Essen

          28 januari 2014 10:52

          Hier een reactie voor Erica, ook ik heb die operatie meegemaakt en heb daarna niet in het gips gezeten maar 2 maanden plat op bed gelegen en daarna revalideren.

          • Ellen

           28 januari 2014 10:52

           Twintig jaar geleden was, onder andere, mijn linkerknieschijf als gevolg van een motor ongeluk verbrijzeld. Na een operatie en drie maanden gips was het een kwestie van m'n been weer leren gebruiken
           en dat ging boven verwachting goed.
           alleen weer op m'n knieen kunnen zitten heeft wel ruim een jaar geduurt. Alle jaren dat ik nu zonder knieschijf loop, heb ik enkel probleem ondervonden. En ik gebruik hem echt de volle 100%. Dus waarom een kunstknieschijf als je ook zonder kan?

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -