Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Goede voornemens zinloos?

Heb je goede voornemens om te gaan lijnen, sporten of te stoppen met roken? Veel mensen nemen zich bepaalde dingen voor en kiezen een datum, bijvoorbeeld 1 januari, om de nieuwe gewoonte in te laten gaan. 

Maar heeft het ook zin? Geeft zo'n voornemen hernieuwde energie om er dit jaar goed tegenaan te gaan, of zorgt het voor frustraties omdat goede voornemens nooit zo lang duren als je oorspronkelijk gepland had? Heb jij ook weleens zo'n goed voornemen gehad? En zo ja, hield je het vol?

Verder lezen

Reacties

 • Mevr.E.Kossen

  24 januari 2009 19:32

  ik had in december 2008 t goede voornemen gemaakt om na 43jaar roken te stoppen op een janurie ben nu ruim drie weken verder en dolblij heb zonder enkele steun die me wel geboden werd t vol gehouden en heb vanaf dag vijf totaal nergens last van geen enkele behoefte meer.weet nu uit ervaring als je echt ergens voor gaat dan leukt t ook.

  • ...

   08 januari 2009 09:20

   Ik ben ook wat te zwaar. Ik zou graag ong. 20 kilo willen afvallen. Het begin van het nieuwe jaar is een mooie start om hiermee te beginnen. Ik ga mijn best doen en ik zie wel hoe het gaat. Mochten er mensen zijn die goede tips hebben om af te vallen en vooral om het vol te houden dan zijn die welkom!
   m.landeweer@uwv.nl

   • ria de vreeze

    02 januari 2005 19:47

    Ik heb stevig overgewicht, gebruik antidepressiva, heb n stevig schildklier probleem. Oke goede voornemens kunnen altijd en elke dag, maar vaak na de winter en feestdagen is het voor mij moeilijk de draad weer op te pakken, want lijnen zit de hele dag in mijn hoofd. Voor het aankomende jaar zal ik een goed voornemen moeten maken als ik ouder dan 58 wil worden en minder dan 105 kilo. Ik kies er voor dit hier op te schrijven ook al vind ik het moeilijk, misschien helpt het !! In het begin zal het doorbijten zijn om het zoet waar ik 's nachts naar op zoek ben af te leren. Zoet is voor mij ook 2 boterhammen met dik boter en suiker. Ik eet gezond en ook niet overmatig veel. Ik heb ongeveer alle clubs wel gehad. Ik ben niet echt sportief maar absoluut niet lui. Denk ook aan aangepast fitness, heb ik nog nooit gedaan. Als het betaalbaar is wordt dat mijn goede voornemen

    • Mary

     19 december 2004 14:59

     Ik vind dat als je wacht met de goede voornemens tot 1 januari dat dat al een vorm is van uitstellen. Als je een goed voornemen hebt dan moet je dat meteen doen en niet wachten tot 1 januari. Verder vind ik dat als je een goed voornemen hebt dat je er dan 100% achter staat en dat je het voor jezelf doet en niet voor anderen anders lukt het bij vorobaat al niet. Ik ben vorig jaar op 5 januari gestopt met roken, ben 10 kilo bijgekomen en nu een jaar later ben ik al 6 kilo kwijt, ben ook vorig jaar begonnen met sporten en drink geen alcohol meer. Ik ben dus met veel dingen begonnen: - Rook niet meer- Sport- Drink geen alcohol meer- Ben gaan lijnen. En alles is gelukt en alleen omdat ik het voor mezelf heb gedaan.

     • Jelle Harkema

      22 februari 2004 01:00

      Als je zoals ik, al vele jaren bezig bent om te stoppen met roken en het toch maar niet wil lukken, nou, dan verliest DEZE burger zijn MOED hoor. Het is voor mij tot OP HEDEN ONMOGELIJK gebleken om definitief te stoppen, of om zelfs maar te minderen. Ik hoest, rochel en ik heb 't bij tijd en wijle behoorlijk benauwd. Vooral in de ochtend is het vaak een uurtje afzien. Ik geneer mij om het te zeggen, want ik rook zo ongeveer 40/50 sigaretten p/d. En ook nu, nu ik dit typ, ontgaat mij de IMPACT van dit gedrag NIET! Dit is werkelijk om problemen VRAGEN!!! De stop-pogingen zijn allang niet meer op 2 handen te tellen, en het einde is nog lang niet in zicht.
      Maar om terug te komen op de stelling: zijn goede voornemens zinloos?
      DAN zeg ik ja: VOLKOMEN!!! WAAROM? Omdat het MIJN ervaring is, dat een goed voornemen niet meer behelst dan een lang durende MOMENT OPNAME!!!

      • lllieze

       11 februari 2004 01:00

       Een goed voornemen vind ik ok, maar het hoeft niet perse op 1 januari in te gaan.
       Ikzelf ben op 24 november gestopt met roken, natuurlijk wat extra kilootjes aangekomen op mijn toch al te zware gewicht.
       Nu, februari...heb ik besloten om meer aan mijn eetgewoonten te gaan denken, en ik weet zeker dat het langzaam aan zal gaan lukken.
       Zolang ik maar niet gefrustreerd en obsessief wil afvallen, rustig de tijd ervoor neem..gaat dit goede voornemen mij ook lukken.

       • Paulien

        13 december 2003 12:13

        Mijn enige goede voornemen is om geen goede voornemens te nemen het werkt toch niet!!!

        • fem007

         10 december 2003 18:50

         ik weet niet of goede voornemens zinloos zijn. Ik doe er eigenlijk meestal niet aan mee. Maar dit jaar heb ik ervoor gekozen om in de eerste week van januari te starten met afvallen (of liever gezegd mijn levenspatroon veranderen). Nou hoor ik mensen al denken, waarom nu niet en dan pas. Je hebt dan heus niet meer doorzettingsvermogen etc.. Dat klopt. Alleen wordt het je met kerst gewoon extra moeilijk gemaakt door de lekkere dingen. Ook zijn wij gewend om met kerst uitgebreid te eten. In januari, februari, maart heb je dat gauw minder en dat maakt de start makkelijker. Ook zie je dan niet continu dineetjes en andere etensgelegenheden op tv. Dus ja, daarom dit jaar een goed voornemen, die absoluut niet zinloos is.

         • Larissa

          05 april 2003 02:00

          Ik vind goede voornemens de grootste onzin die er bestaat. Omdat het nieuw jaar is ben je opeens 'verplicht' om je slechte gewoontes achter je te laten. Als je er mee wilt stoppen dan wacht je niet op het nieuwe jaar, als je iets echt graag wilt doe je het toch meteen.

          • marieke

           07 februari 2003 01:00

           Ik maak nooit goede voornemens omdat ik weet dat ze toch niet uitkomen. Maar het hoort er wel een beetje bij, een nieuw jaar met een nieuwe start.
           Maar bij 9 van de 10 houden ze het toch niet vol.
           Zinloos dus!

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -