Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Geloof jij in de Bach bloesem remedies?

De Bach bloesem remedie baseert zich op het idee van Dr. E Bach (1886 - 1936) dat bij het genezen van kwalen en ziektes moet worden gekeken naar de persoonlijkheid van mensen. Bach was ervan overtuigd dat die van grote invloed zou kunnen zijn op iemands ziekte. Hij ontwikkelde enkele tientallen remedies op basis van de geneeskrachtige werking van bloesems van bomen en planten. Bij iedere gemoedstoestand past een remedie, bijvoorbeeld 'irritatie'. De Bach bloesemdruppels helpen je beter om te kunnen gaan met bepaalde emoties. Zo kunnen bijvoorbeeld trauma's, angsten en lichamelijke klachten worden behandeld.

Geloof jij in de Bach bloesem remedies of is het onzin? Heb je goede ervaringen of haalden de druppels niets uit bij jou? Oordeel mee.

Verder lezen

Reacties

 • Tineke

  18 januari 2020 14:54

  Ik ben nu 3e dag bezig, ben er nog niet uit hoe 't moet. Angst hartkloppingen, etc.
  Merk wel dat 't wat doet, denk nog even geduld toch?

  • Gon

   15 november 2019 00:29

   Met Bachbloesems ondersteun ik binnen mijn praktijk met veel succes volwassenen en kinderen voor uiteenlopend gedrag. Wanneer je elke dag tegen hetzelfde aanloopt kunnen Bachremedies dit doorbreken.

   • Petra

    09 april 2019 23:30

    Ik ga bachbloesems proberen tegen stemmen die ik hoor.

    • Help

     28 december 2018 23:17

     Hallo, Mijn vrouw is depressief volgens de psychiater en dat klopt. Ze wilt niet met antidepressiva beginnen. Als ze rustig is ze functioneert ze goed. Dus ze heeft iets nodig dat haar lichaam in rust brengt, dan kan ze werken om zichzelf te resetten. Onrust en trilling is voor mijn vrouw het grootste probleem om verder te gaan.

     • Veronica

      26 november 2018 18:09

      Ja natuurlijk geloof ik erin, maar ook al geloof je er niet in, mits ze goed zijn uitgekozen en uitgetest bij iemand werkt het als een tierelier zo goed. Als er in je gevoelsleven iets niet goed zit reageert je lichaam daar ook op en deze bach bloesem remedies kunnen hier op heel korte termijn verandering in brengen, niet de symptomen worden aangepakt maar de oorsprong van iets. En voor wie zegt dat het een placebo is, ga je gang ik weet wel beter!!

      • Marit

       24 augustus 2018 11:44

       Ik ben reeds anderhalve week gestart met de druppels, op maat gemaakt voor mij en ik ben een ander mens! Kan niet tussen mijn oren zitten, bestaat niet met hoe ik mij nu voel! Superblij mee!

       • louis

        17 juli 2018 15:58

        ik ben hier voor het eerst en ik lees hier veel over problemen die ik ook zelf ook al een tijd ervaar...angstaanvallen, depressieve gevoelens, onzeker, onmacht om open te communiceren met mijn vrouw...daardoor ben ik ze nu zo goed als kwijt...aanslepende problemen al een jaar of 3... einde vorige maand ben ik dan ook volledig gebroken en lijkt het of al mijn opgekropte emoties, angsten en verlangens er in één vloeiende beweging uitlopen..zeer confronterend en vreemd..
        begin deze maand heb ik dan ook zelf de stap ondernomen om bij een therapeut hulp te zoeken. mijn grootste angst is om mijn vrouw te verliezen, ik kan maar niet begrijpen hoe het zo ver is kunnen komen dat ze klaar was om me te verlaten....en nu moet ik mijn best doen en weet niet hoe.
        ik lees dat bachbloesem me zou kunnen helpen, maar heb geen idee of er soorten/gradaties in bestaan en welke het best voor mij is.

        • Joy

         25 maart 2019 22:30

         Ik hoop dat het nu beter gaat met jou en je vrouw.

        • Esther

         03 juli 2018 15:32

         Zeer veel hulp van bachbloesem, het zet het een en ander in gang. Het maakt de mens bewust en het is in Engeland veel bekender dan in Nederland. Op dit moment is het te koop bij enkele winkelketens, daardoor voor een breder publiek, maar het gaat om de juiste diagnose. Zoek een gespecialiseerde consulent, die is opgeleid in Engeland of Nederland met remedies. Zij weet welke je nodig hebt, zelfonderzoek is lastig. Het is juist vaak je blinde vlek. Je kan je voorstellen dat als je heel je leven ongeduldig bent, dat jouw ziekte daarop gebaseerd is. Er zijn nu ook reguliere psychologen die de remedies als ondersteuning gebruiken. Heeft ooit iemand getwijfeld aan de werkzaamheid van antidepressiva??

         • Bloem

          25 mei 2018 20:29

          Ik zou graag advies willen over het feit dat de hulpverlening niet goed weet of ik momenteel lijdt aan mijn ERS (ook wel borderline), een burn-out of een depressie. Ik ben ontzettend moe en lusteloos. Ik kan bijna niet voor mijn 8-jarige zoon zorgen. Ik heb mij ziek gemeld op mijn werk. Echt alles, alles, alles is te veel. Heeft iemand een idee of hier een bachbloesem voor is. Of heeft iemand ervaring met deze klachten?

          • Veronica

           26 november 2018 18:16

           Als je een goede bach bloesem therapeut zoekt, die kan je de goede bach remedies geven. Het is vaak een combinatie van meerdere soorten die iemand nodig heeft, omdat een gemoedstoestand ook vaak om meerdere gedachten en gevoelens gaan. Ik help zelf mensen met bach bloesem remedies en heb het zelf ook allemaal doorgemaakt. Waarom moet het een naam hebben wat je hebt, belangrijker is wat doe je er aan om het op te lossen.
           Succes

           • Olijf

            05 juni 2018 21:45

            Je klachten komen mij erg bekend voor. Ik lijd niet aan een burn out of depressie maar ik ben zwanger. Ik was ook dood en doodmoe en ontzettend futloos. Zo'n gevoel dat je het liefste de hele dag in een hoekje weg zou willen kruipen en huilen en dat maar iedereen je verder helemaal met rust laat. Ik heb een zoontje van 1.5 jaar en een fulltime baan en ik was volledig radeloos in hoe ik dit nog langer ging volhouden. Ik snap dat zwangerschap je moe maakt, maar dit was niet meer gewoon normaal moe zijn. 2 weken geleden ben ik begonnen met de bachbloesem olijf en binnen 1,5 dag merkte ik een wereld van verschil. De futloosheid is volledig verdwenen en het gevoel constant te kunnen huilen is ook weg. Ja ik ben nog moe af en toe maar dat is echt de zwangerschap, maar ik voel me een compleet ander mens nu. Zo blij dat ik weer gewoon de dag door kom en energie heb om met mijn zoontje bezig te zijn.

           • Wilma

            20 mei 2018 10:59

            Bij erge depressies sweetchestnut, gorse, wildrose, crab apple, resque remedie, with chestnut, mustard

            .
            - Advertentie -
            - Advertentie -