Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Ben jij tevreden nu, na de plastische chirurgie?

Een mooie volle boezem, dat vetheuveltje weg van je buik, stevige billen of de oogleden weer strak: veel mensen dromen weleens over hoe hun lichaam eruit zou zien als ze er iets aan zouden laten doen door de plastisch chirurg. 

Vaak blijft het bij dagdromen, maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die de stap wel zetten en die inderdaad onder het mes gaan.

Heb jij een cosmetische ingreep ondergaan bij de plastisch chirurg? En, ben je tevreden over het resultaat? Denk je nu: dat had ik veel eerder moeten doen, of juist: dat eens, maar nooit meer?

 

Verder lezen

Reacties

 • Bella29

  30 juni 2018 00:53

  Ik heb een borstvergroting gehad, maar resultaat is alles behalve wat er beloofd is.
  Alles wat de arts zei, is niks van gekomen.

  • triesja

   16 februari 2019 01:31

   Bij mij ook het geval..niet eens naar mijn wensen geluisterd.. ben totaal niet tevreden
   Hoe heb jij dat opgelost?

   • Paulien

    28 maart 2019 20:48

    Heb 14 dagen geleden een borstverkleining gehad. Overal lees ik dat je meteen, ondanks de zwelling enz. direct resultaat ziet. Bij mij niet. Ze zitten hoger maar qua cupmaat is er nog niets te zien. Heeft iemand dezelfde ervaring?

  • Sandra

   14 april 2017 12:53

   Ik ben dus helemaal niet tevreden over mijn borstverkleining. Mijn rechter tepelhof hebben ze ovaal gemaakt met een punt en mijn linker tepelhof is rond. Mijn rechterborst is echt zichtbaar groter dan de linker, ik baal echt gigantisch.

   • Sunny13250

    14 april 2018 00:54

    Hopelijk lees je dit nog, het is namelijk al een tijdje geleden dat je dit plaatste zie ik.
    Ik heb bijna precies hetzelfde! Welke kliniek heeft jou geholpen als ik vragen mag?

    • Sandra

     17 april 2018 14:16

     Een ziekenhuis in Nieuwegein

   • 22

    28 januari 2014 10:52

    Ik ben 22 jaar en heb zelf die klachten al enige tijd. Mijn zusje van 16 loopt er ook mee Ik heb zelf hulp hoe ik er mee om moet gaan en hoe er mee is te leven het woord ken ik zelf niet. maar de klachten wel. Onder begeleiding is er heel goed mee om te gaan ik ga 1 keer in de maand na een "arts" en dat gaat heel goed.

    • Hulpverlener

     28 januari 2014 10:52

     Volgens mij betekend het niks anders dan dat iemand zijn eigen angsten als het ware 'overschreeuwd', dus ze wel heeft maar zich juist overdreven sterk, zeker, krachtig voordoet.

     • Eline

      28 januari 2014 10:52

      Even \"googelen\" levert het volgende op:

      Wat is een Fobie of niet-reële Angst?
      Wanneer een bepaalde situatie u normaal gesproken geen angst mag inboezemen en u toch in paniek raakt, blokkeert of lichamelijke spanningsreacties vertoont, dan heeft u een niet-reële angst. Als u zich dagelijks meer dan twee uur druk maakt over dergelijke panieksituaties dan wordt het een fobie genoemd.

      Counterfobie
      Fobie of angst om/voor: Fobische voorkeur voor angstwekkende situaties.

      En wat ik zeker zou doen in plaats van wanhopig zijn is duidelijkheid vragen. Vraag aan de mensen van die stichting jeugd en gezin wat ze bedoelen en wat ze denken dat er aan gedaan kan worden of wat de vervolgstappen zijn. Zij gebruiken die term, dus zullen toch moeten kunnen zeggen wat zij ermee bedoelen.

      • Fida

       28 januari 2014 10:52

       dit betekent o.m. angst, onzekerheid en fobieen.
       Er is wat tegen te doen, dus aarzel niet als hij er teveel last van heeft.
       M.Vr.gr.

       • Roos

        17 juli 2013 12:08

        Wie kan mij informeren of er een bond/organisatie is voor mensen die niet tevreden zijn met de plastisch chirurgische ingreep?

        • Roos

         30 juni 2013 19:11

         November 2012 een onderooglid correctie ondergaan (beetje vet weghalen). Inmiddels juli 2013 en ik loop met twee grote zakken (vocht) onder mijn ogen rond. Arts heeft toegegeven dat ik er slechter uitzie dan voor de ingreep. Zij kunnen niets meer voor mij doen (na 10 lymfedrainages en massages gehad te hebben dei niets uitgehaald hebben). Ik heb heel erg spijt. Mijn leven is drastisch veranderd, kan niet sporten, dan wordt het dikker. Kan niet uitgaan in warme gelegenheden (dan word het dikker). Ik werk en ben daarna grotendeels thuis. Wie heeft de zelfde ervaring of andere tips om het te verminderen of hoe ik in deze zaak voor mijzelf op kan komen?

         • rtge

          03 oktober 2012 22:54

          Ik heb zelf ook 65D, en dat is toch eerder aan de kleine kant?
          Een 65D is qua cup immers even groot als 80A.

          • jane

           19 april 2012 12:23

           Hallo ik ben ook door een chirurg een aantal keer geopereerd, ik denk 6 of 7 keer. Ik ben zelfs de tel al kwijt. 4x volledige verdoving, andere keren plaatstelijk verdoofd. Klinkt het absurd als ik vertel dat de operaties enkel maar aan buik en borsten waren?! Een buikwandcoreectie en borstlifting met vulling tot een c cup. (dit na het afvallen van 65kg). De littekens zijn groot, mijn borsten waren na twee maanden 3 cm gezakt, de protheses zijn veranderd (van zoutwater naar silliconen). Verder heb ik ontstekingen gehad met open gaten van 6cm gescheurde naad op de buik. Ik ben maanden werkonbekwaam geweest. En nu na de laatste operatie om 'de rare vorm' uit de borsten te krijgen ben ik totaal niet tevreden. De tekens zijn op bepaalde plaatsen 1,5 cm breed onder mijn borsten en de 'rare' vorm is er nog steeds. Zijn er vrouwen die net als ik die problemen hebben? Alles wat ik verdien gaat naar de chirurg momenteel, ik spaar om hem te betalen. Hij opereert en alles begint van voor af aan. Ook mensen om mij heen zien dat het er niet uitziet zoals bij andere vrouwen die dezelfde soort operaties hebben ondergaan.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -