Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Ben jij een echte koffiedrinker?

Met ongeveer 150 liter koffie per jaar horen de Nederlanders wereldwijd tot de enthousiaste koffiedrinkers. Dat zijn bijna 3,5 kopjes per dag. Alleen de Finnen, Zweden, Noren en Oostenrijkers blijven ons voor. Ongeveer 79% van de Nederlanders vanaf 15 jaar drinkt koffie. Vaak wordt de koffie gedronken met melk en suiker (38%), zwart (28%), alleen met melk, room of andere witmaker (23%) of met suiker, kandij of zoetjes (11%).

Drink jij veel koffie? Drink je het vooral op je werk of thuis? Heb je een favoriete smaak? Of maakt het je niet zo veel uit? Wat doet koffie met jouw lichaam? Voel jij je alerter? En heb jij in het weekend - wanneer je minder koffie drinkt - last van lichamelijke klachten? 

Verder lezen

Reacties

 • lau

  05 januari 2019 01:36

  Ik ben dan een vrij late koffie drinker. Ik drink vanaf mijn 28e dagelijks koffie, 2-3 koppen per dag. Mijn schoonvader drinkt er 8 op een dag. Zelfs nog een paar minuten voor het slapen. Lijkt me echt slecht. Ik hoor dan dat hij om 5 uur 's middags al moe is.. Wat denk je met al die koffie. Zeker als je dan nog kunstkleppen heb bij je hart!

  • Anoniem

   04 mei 2018 00:55

   Kun je van te veel koffie gaan hallucineren? En dan bedoel ik echt te veel.

   • tinke

    28 april 2017 14:43

    Ik drink zes koppen koffie per dag. Mokkasmaak. Heerlijk. Ik zou eigenlijk wel tien koppen lusten. Is het gevaarlijk zes koppen per dag?

    • tinke

     28 april 2017 14:37

     Ik drink zes koppen koffie per dag. Zojuist gelezen dat wanneer je meer dan 28 koppen koffie in de week drinkt, dit uiterst gevaarlijk is. Ik drink graag de mokkasmaak in staafjes. Is dit gevaarlijk?

     • tinke

      28 april 2017 14:28

      Goedemiddag,

      Ik wilde vragen of 5 koppen koffie per dag levensbedreigend is?
      Ik las net een stukje dat wanneer je meer dan 28 koppen koffie in de week drinkt dit uiteindelijk tot eerder sterven leidt.

      • Mister Happy

       04 november 2015 22:25

       Ik drink zo'n 5 tot 7 koppen per dag. Mijn voorkeur gaat uit naar espresso maar als het niet anders kan, neem ik koffie. Tot 2 uur 's middag mag ik een dubbele nemen van mezelf zolang het maar tussen de maaltijden door is(anderhalf uur voor en na) en minimaal een uur tussen de twee koppen. Ik drink al koffie vanaf mijn dertiende. Het zwarte goedje is mij gewoon te lekker. Het gaat me puur om de smaak en de gezelligheid. Ik ben aan het kijken voor een echt Italiaans koffiezetapparaat. Zelf ben ben ik erg gesteld op krachtige, sterke, explosieve smaken die iets in je wakker maken. Iets waar ik echt van geniet. Maar ik heb nog niet heel veel koffie gedronken. Ook een leuke manier van koffie maken vind ik koffie al fresco. Dan breng je een liter water aan de kook en gooi je 10 koffiemaatscheppen koffie erbij met gewone tot grove maling. Pan van het vuur. Koffie 4 minuten laten trekken en dan door een zeef heen halen. Het is eigenlijk de bedoeling dat je het buiten op een vuurtje doet want al fresco betekent in de kou. Ik geniet er veel van maar heb toch liever een echte espresso. altijd als ik mijn koffie op espresso(vooral espresso) drink dan staat de tijd eventjes stil. Letterlijk lijkt wel.

       • Koen

        10 december 2013 13:35

        Ik drink tussen de 10 en 12 (straffe) koppen koffie per dag. Ik heb onlangs last gekregen van hartkloppingen en nu is mij geadviseerd door de dokter mijn cafeïne-inname te minderen. We zijn nu 3 dagen verder en drink slechts nog thee en water, maar daar wordt ik wel extreem prikkelbaar van. Met kleine dingen raak ik geïrriteerd en heb vandaag zitten bekvechten op mijn werk met collega. Iemand ideeën hoe ik dit kan afvangen, want begint nu echt tussen mij en m'n functioneren te staan. Naast dat ik chagarijnig ben, tril ik als een malle.

        • Mark

         14 april 2013 20:27

         Als je zoveel koffie drinkt per dag en je zou er voor betaald worden, zou je het dan ook doen?

         • Mark

          06 april 2013 20:10

          Ik heb onlangs koffie ontdekt die gezond, ondersteunend is voor het lichaam. Is goed voor anti-ageing, ontgifting van lichaam, bloedcirculatie, de bloeddruk, bevorderd de concentratie, helpt de weerstand te versterken, vetverbranding, helpt de cholesterol regelen en bevordert de energie. Zeer goed voor suikerpatiënten, hij is lekker in verschillende smaken en je wordt er nog voor betaald ook.

          • tinke

           28 april 2017 14:33

           Ik drink zes koppen koffie (mokka) per dag. Is dat te veel?
           En hoe heet de koffie die jij nu drinkt?
           Groetjes, Tinke

           • Annie

            06 maart 2016 16:22

            Ik ben wel benieuwd naar die wonderlijke koffie! Wat is de naam en waar haal ik het?

           • wesley

            23 oktober 2012 00:38

            Ik ben 17 jaar en drink al vanaf mijn 12e koffie. Vanaf een jaar of 15/16 werd ik een behoorlijke koffieleut. Ik drink gemiddeld per dag een liter of 4, dit komt uit op ongeveer 20/25 kopjes koffie. Dit drink ik met melk en 2 klontjes suiker. Ik blijf het lekker vinden. Ik drink ook bijna alleen maar koffie thuis, op school en op het werk.

            .
            - Advertentie -
            - Advertentie -