Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Nationale Diabetes Challenge 2019

donderdag 26 september 2019 | Bron: Nationale Diabetes Challenge

Nationale Diabetes Challenge 2019

Tijdens de Nationale Diabetes Challenge 2019 wordt er gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor zowel mensen mét als zonder diabetes. De deelnemers zullen  20 weken samen met een lokale zorg- en sportprofessional trainen, waarbij de focus ligt op een gezonde leefstijl. Het doel is om van 25 september tot en met 28 september minimaal 5 kilometer per dag te wandelen. Op de laatste dag, tijdens het Nationale Diabetes Challenge Festival is er een gezamenlijke wandeling met afstanden van 3 kilometer tot 20 kilometer.

Invloed van wandelen op diabetes

De Nationale Diabetes Challenge doet al 4 jaar onderzoek naar de effecten van wandelen, zowel voor mensen met diabetes als mensen zonder diabetes. Uit dit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van leven van wandelaars significant is verbeterd. Van het totaal aantal deelnemers zit 86,9% beter in hun vel. Zij hebben meer energie in het dagelijks leven. Daarnaast helpt het wandelen ook voor een betere bloedglucoseregulatie, wat belangrijk is voor mensen met diabetes mellitus. Een aantal van de deelnemers met diabetes mochten het medicatieverbruik verminderen of zelfs helemaal stoppen.

Sociale steun door de Nationale Diabetes Challenge week

De deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge hadden vaak een gebrek aan vertrouwen als het gaat om beweging. Ze misten de sociale steun om te gaan bewegen en dit vol te houden. Tijdens de Nationale Diabetes Challenge ontmoeten de deelnemers lotgenoten in hun omgeving. Deelnemers kunnen persoonlijke verhalen delen en ervaren daardoor sociale steun. Door samen te wandelen blijft de motivatie om te bewegen.

.
- Advertentie -
- Advertentie -