Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO): Alle gezondheidsgegevens op één plek

3.7 uit 5 - 14 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. In een PGO kan je gezondheidsgegevens verzamelen. Bijvoorbeeld informatie over hoeveel je sport of hoe je slaapt. En je gezondheidsgegevens van bijvoorbeeld de huisarts of het ziekenhuis. Alles staat dan veilig op één plek. Je kunt kiezen uit verschillende PGO’s. 

Wil je je gezondheidsgegevens veilig ophalen bij je zorgverleners? Kies dan voor een PGO met een MedMij-label. MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens. Zorginstellingen met een MedMij-label kunnen veilig verbinden met een PGO. Daardoor kan je de medische gegevens die in de computer van bijvoorbeeld jouw huisarts of psycholoog, staan ook in je PGO zetten. Bijvoorbeeld het advies van de dokter en je bloeduitslagen. Er zijn steeds meer zorgverleners die veilig kunnen verbinden met een PGO.

Je kunt zelf kiezen welke PGO bij jou past. PGO’s zijn gratis. PGO’s die veilig kunnen verbinden met een MedMij-label vind je op pgo.nl.

Deze video geeft eenvoudige uitleg over PGO’s.

Ontdek in dit dossier wat een persoonlijke gezondheidsomgeving (of een PGO) allemaal voor jou kan betekenen!

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3.7 uit 5 - 14 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 08-07-2021

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -