Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Insuline injecteren: de juiste techniek en de juiste naald

Insuline injecteren: de juiste techniek en de juiste naald

4.5 uit 5 - 31 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

In Nederland lopen meer dan 1,2 miljoen mensen rond met diabetes – ook wel suikerziekte – en dit aantal neemt dagelijks toe. Diabetes is een aandoening waarbij je te weinig insuline aanmaakt of minder gevoelig bent voor insuline. Hierdoor krijg je een te hoge bloedsuikerspiegel, wat op den duur kan leiden tot vervelende gevolgen. Lees meer over de werking van insuline in het lichaam.

De overgrote meerderheid van de mensen (9 op de 10) met suikerziekte heeft diabetes type 2. Dit is de vorm van suikerziekte die veelal ontstaat door een ongezonde leefstijl. Diabetes type 2 is in eerste instantie dan ook het beste aan te pakken met een leefstijlverandering, eventueel ondersteund door medicijnen die de bloedsuikerspiegel verlagen. Is het effect van een leefstijlverandering en medicijnen onvoldoende? Dan is het, net als bij diabetes type 1, vaak nodig om insuline te spuiten.

In dit dossier lees je alles over het injecteren van insuline. Zo lees je meer over de juiste techniek om insuline te spuiten. Ook lees je hoe de juiste insulinenaald alle verschil kan maken bij het proces van insuline injecteren. Zowel de juiste techniek als de juiste naald kunnen eraan bijdragen dat je je bloedsuikerspiegel het beste onder controle houdt en zo min mogelijk last krijgt van eventuele vervelende gevolgen van insuline injecteren.

Insuline injecteren

Dit dossier is mede mogelijk gemaakt door onze partners

Bronnen: Volksgezondheidenzorg.info (1),  Volksgezondheidenzorg.info (2)Stichting DIEP, Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland, Richtlijn "Behandeling van acute ontregeling van diabetes mellitus"Stichting Farmaceutische Kengetallen, Federatie Medisch Specialisten, EADV-Richtlijn ‘Het toedienen van insuline met de insulinepen’ (2017).

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 31 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 25-04-2023

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -