Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Kwart Nederlanders eet gezonder tijdens lockdown

dinsdag 02 juni 2020 | Bron: Upfield

Sinds de lockdown is een kwart van de Nederlanders gezonder gaan eten. 28% eet vaker fruit of groente. 16% eet minder vlees en een op de vijf gezinnen met thuiswonende kinderen kiest voor duurzame voeding, zoals plantaardige zuivel. Dat blijkt uit onderzoek van Upfield*. Het moederbedrijf achter Becel, Blue Band en Flora Plant onderzocht het eetgedrag van Nederlanders sinds het begin van de lockdown.

Klaar met kant-en-klaar 

28% van de respondenten in het onderzoek van Upfield heeft er tijdens de lockdown een kookboek bij gepakt en is zelf gaan koken en bakken. 26% heeft bewust gekozen om gezondere gerechten te maken en 20% eet zelfs minder kant-en-klaarmaaltijden.

Naast taarten en zoetigheid (37%) zijn mensen ook meer eenvoudige gerechten gaan maken (43%) en bijna een op de drie probeert nu vaker iets nieuws uit in de keuken. Ook geeft een op de drie respondenten meer geld uit aan voeding, omdat men gezonder wil eten (31%), luxer wil eten (30%) of zichzelf eens lekker wil verwennen (31%). 

Duurzamer eten 

Ruim een kwart van de Nederlanders geeft aan vaker gezond te eten sinds de lockdown. Het zijn met name de jongere respondenten (tot 35 jaar) die vaker plantaardige zuivel gebruiken. De belangrijkste motivatie: gezondheid (48%), duurzaamheid (37%) of omdat men minder dierlijke producten wil gebruiken (37%).

Een andere trend met betrekking tot duurzaamheid: 21% is vaker producten gaan kopen die lokaal zijn geproduceerd. 

*Onderzoek van The Future of Food Institute in opdracht van Upfield onder 1.000 respondenten, uitgevoerd in mei 2020.

.
- Advertentie -
- Advertentie -