Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Gebruik voedingssupplementen in Nederland neemt toe

dinsdag 25 februari 2014 | Bron: RIVM

Het percentage supplementgebruikers lijkt toe te nemen, vrouwen gebruiken vaker supplementen dan mannen en het gebruik van supplementen is hoger bij toenemend opleidingsniveau. Ongeveer de helft van de supplementgebruikers beperkt zich tot één supplement per dag. Er lijkt geen reden tot bezorgdheid te zijn voor overschrijding van aanvaardbare maxima aan microvoedingsstofinneming, hoewel dit voor een klein deel van de supplementgebruikers ook niet kan worden uitgesloten. Er zijn in Nederland weinig gegevens over de inneming van voedingsstoffen of mogelijk schadelijke stoffen uit voedingssupplementen. Reden tot zorg over een grootschalige excessieve inneming van vitamines en mineralen lijkt echter niet nodig. Voor de toekomst wordt aanbevolen om gegevens over het gebruik van voedingssupplementen te verzamelen binnen het voedingspeilingsysteem en een databestand bij te houden van de samenstelling van beschikbare supplementen. Met deze gegevens kan nagegaan worden in hoeverre gebruik van voedingssupplementen mogelijke tekorten in de voeding aanvult, dan wel leidt tot excessieve inneming van microvoedingsstoffen of mogelijk schadelijke stoffen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang 2 tot 4 keer per maand alle informatie over jouw gezondheid

Je kunt je op ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief. Lees hier meer over in ons privacybeleid en cookiebeleid.

- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl