Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

E-audicien in opmars

woensdag 12 december 2018 | Bron: Oogvoororen

E-audicien in opmars

Audiciens zullen in de toekomst steeds meer online-services bieden. De markt voor hoortoestellen ontwikkelt zich steeds verder op het gebied van eHealth. Dit komt onder andere door prijsstijgingen in de hoorzorg.

Vernieuwing

Vanwege de prijsstijging veroorzaakt door contracten met zorgverzekeraars wordt het lastig om betaalbare hoorzorg te bieden aan consumenten. Tegelijkertijd kiezen steeds meer bedrijven er bewust voor om de eigen bijdrage voor klanten te vergoeden. Bedrijven zoeken daarom vernieuwing op de markt van hoortoestellen, vooral op online gebied.

Het is nu al mogelijk om volledig online een gehoortoestel uit te kiezen en te bestellen. Aanpassingen aan een hoortoestel zullen in de toekomst via een whatsappberichtje gaan of via een chat met audiciens. Ook bestaat er een initiatief voor een fulltime e-audicien die op afstand alle hoorzorg zal leveren. Dit is ook iets wat klanten verwachten van audiciens.

Concurrentie op de markt

Audicienbedrijven zitten vaak in de knoop met de concurrentie met collega’s en de voorwaarden die zorgverzekeraars stellen. Een hoortoestel kan bijna niet meer goedkoper en de servicekosten voor hoortoestellen zijn relatief hoog. Hierdoor zoeken bedrijven naar vernieuwing, zodat een goede service en efficiëntie een verschil kan maken. Vaak wordt dit bereikt door het toepassen van nieuwe technieken, die goed aansluiten bij het toenemen van het digitale leven van consumenten.

Op zoek naar een oorspecialist? Kijk op solvo.nl voor een audicien bij jou in de buurt!

.
- Advertentie -
- Advertentie -