Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Borstreconstructie van eigen weefsel nu ook voor slanke vrouw

dinsdag 09 april 2019 | Bron: Maxima Medisch Centrum

Borstreconstructie van eigen weefsel nu ook voor slanke vrouw

Ook slanke vrouwen kunnen voortaan een borstreconstructie krijgen met eigen weefsel. Slanke vrouwen missen voldoende vet en huidweefsel om op de gebruikelijke methode een borstreconstructie te ondergaan. Plastisch chirurgen en oncologen in het Maxima Medisch Centrum hebben nu een methode ontwikkeld, waarbij ze door middel van een kijkoperatie een nieuwe borst reconstrueren van het inwendig vetvlies van de buik.

Borstreconstructie met vetvlies buik

Tijdens de kijkoperatie wisselen plastisch chirurgen en de oncologen elkaar af op de operatiekamer. De plastisch chirurg maakt het inwendig vetvlies uit de buik los door middel van een kijkoperatie. Van dit weefsel wordt een nieuwe natuurlijk aanvoelende borst gemaakt, tot maximaal cup B. Met microchirurgie wordt het vetvlies opnieuw aangesloten in de borst. Deze borst kan indien nodig bestraald worden. Een bijkomend voordeel is dat de patiënt aan een kijkoperatie minder littekens overhoudt.

Bij het stellen van de diagnose borstkanker worden alle mogelijke scenario’s met de patiënt besproken, waarbij de plastisch chirurg al vroeg in het proces betrokken wordt. Vooralsnog wordt deze borstoperatie in Europa nog nauwelijks uitgevoerd, maar in het Maxima Medisch centrum behoort deze kijkoperatie tot de reguliere mogelijkheden.

.
- Advertentie -
- Advertentie -