Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Bikinilijn waxen verhoogt kans op SOA

woensdag 23 juli 2014 | Bron: DailyMail

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun bikinilijn te waxen. En dat is niet zonder gevaren, blijkt uit een recent overzicht van dermatologische studies. Volgens deze studies zou een Brazilian wax de kans op een SOA verhogen. 

Steeds meer vrouwen werken hun bikinilijn bijDit komt volgens de onderzoekers door twee redenen: de huid raakt beschadigd en waxende vrouwen zijn seksueler ingesteld. Bij het waxen, ook wel harsen genoemd, wordt het ongewenste haar met haarzakje en al verwijderd. Tegelijkertijd raken de huid en de slijmvliezen rond de vagina beschadigd, waardoor virussen en bacteriën gemakkelijker het lichaam kunnen binnendringen. Ook kan de warme hars zorgen voor oppervlakkige of tweedegraads brandwonden in de schaamstreek.

Meerdere bedpartners

Schaamhaar ontharen is daarnaast gelinkt aan een grotere interesse in seks en het hebben van wisselende sekspartners. Vrouwen die weinig tot geen hebben zouden meestal niet de moeite nemen om de bikinilijn te laten harsen, terwijl seksueel ingestelde vrouwen hier heel wat werk van maken. De combinatie – meerdere sekspartners en een aangetaste huid – zorgt voor het grootste risico om een SOA op te lopen.

De onderzoekers raden vrouwen die hun bikinilijn bijwerken daarom ook aan om zich voor een bepaalde periode na het ontharen geen seks te hebben.

.
- Advertentie -
- Advertentie -