Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Waarom is een geneesmiddelenpaspoort belangrijk?

4.2 uit 5 - 13 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als je medicijnen gebruikt is het verstandig om bij de apotheek een geneesmiddelenpaspoort te halen, waarin staat welke medicijnen je slikt. Op deze manier kun je bij de douane aantonen dat het gaat om medicijnen en niet om drugs. Ook kan het paspoort van pas komen als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig hebt.

TekstAls je medicijnen meeneemt in het vliegtuig, stop ze dan in je handbagage, omdat de bagageruimten van vliegtuigen erg koud kunnen zijn. Sommige medicijnen kunnen door bevriezing onbruikbaar worden. Verdeel je geneesmiddelen over verschillende bagagestukken. Zo raak je niet in een keer al je medicijnen kwijt bij diefstal of verlies. Andere zaken om even aan te denken:

  • Neem een reservebril of lenzen mee.
  • Breng een bezoek aan de tandarts als je voor langere tijd weg gaat.
  • Als je onder behandeling van een arts bent, is het verstandig deze van te voren in te lichten over je bestemming, want sommige aandoeningen kunnen in een ander klimaat verergeren.
  • Neem condooms mee vanuit Nederland. In andere landen zijn ze lang niet altijd zo betrouwbaar als hier.
- Advertentie -
Verder lezen

Vond je deze informatie nuttig?

4.2 uit 5 - 13 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 05-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -