Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Respijtzorg

4.3 uit 5 - 9 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Respijtzorg wordt toegepast in situaties waarin de mantelzorger niet langer in staat is om de gebruikelijke zorg op zich te nemen wegens (dreigende) overbelasting.

Als de mantelzorg te zwaar wordt kun je de zorg (tijdelijk) te verleggen naar andere personen of instanties, bijvoorbeeld naar vrijwilligers palliatieve zorg of door tijdelijke opname van de zorgbehoevende in een logeerhuis of hospice.

Respijtzorg wordt vergoed als is vastgesteld middels een AWBZ-indicatie (Algemene Wet Bijzonder Ziektekosten) dat naasten deze zorg niet meer op zich kunnen nemen vanwege (dreigende) overbelasting en er geen mogelijkheid is de zorg op een andere manier te ondervangen. Het indicatiebesluit is in eerste instantie geldig voor een half jaar. In dat half jaar wordt er gekeken hoe overbelasting zich ontwikkelt en hoe geprobeerd wordt het op te lossen. Meer over vergoedingen lees je op de pagina 'Is palliatieve zorg verzekerde zorg?'

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.3 uit 5 - 9 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 26-02-2015

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -