Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wanneer moet je met hoofdpijn naar de huisarts?

4.3 uit 5 - 7 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als hoofdpijn het dagelijks leven negatief beïnvloedt, is het raadzaam naar de huisarts te gaan. Die kan medicijnen of een therapie voorschrijven om de klachten te verminderen of weg te nemen. 

Samen met de huisarts kun je uitzoeken om welke soort hoofdpijn het gaat. Je moet dan allereerst goed onder woorden kunnen brengen wat de klachten zijn en hoe vaak ze voorkomen. Soms wordt daarom aangeraden een tijdje een hoofdpijndagboek bij te houden (te downloaden via www.hoofdpijnpatienten.nl), zodat duidelijk wordt wat de klachten zijn, welke symptomen daarbij horen, en wanneer ze zich voordoen. Het is ook belangrijk om te weten of er medicijnen worden geslikt. Artsen zijn in de meeste gevallen van mening dat iemand die lange tijd hoofdpijnklachten heeft, niet direct in paniek hoeft te raken. De kans dat er een tumor aan de pijn ten grondslag ligt, is uitermate klein. Wanneer er een plotselinge hevige hoofdpijn komt opzetten of hoofdpijn in combinatie met andere ziekteverschijnselen optreedt, is er meer reden tot ongerustheid.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.3 uit 5 - 7 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 13-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -