Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van ziekte van fabry

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. T. van der Beek
4.2 uit 5 - 5 beoordelingen
Beoordeling icoon4 mensen vonden deze informatie nuttig

Lange tijd was er geen behandeling mogelijk voor de ziekte van Fabry. De behandeling bestond voornamelijk uit pijn- en symptoombestrijding. Tegenwoordig bestaat er een enzymtherapie voor patiënten met de ziekte van Fabry. Eens in de twee weken krijgen ze het ontbrekende enzym toegediend. Dit gebeurt meestal via een infuus.

De enzymbehandeling is echter nog heel erg duur, daarom moet je last hebben van meerdere symptomen wil je in aanmerking komen voor deze behandeling.

Symptoombestrijding ziekte van Fabry

Tussen het tiende en het dertigste levensjaar hebben mensen met de ziekte van Fabry veel last van pijn. Helaas reageert de pijn die veroorzaakt wordt door Fabry niet altijd goed op pijnstillers. Er moet dus goed gekeken worden naar welke pijnmedicatie het beste werkt.

De nierfunctie is bij mensen met de ziekte van Fabry vaak aangetast. Soms is de nierfunctie dusdanig aangetast dat een nierdialyse noodzakelijk is. Als je de ziekte van Fabry hebt kun je ook in aanmerking komen voor een niertransplantatie.

Pagina laatst aangepast op 30-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Dr. T. van der Beek, arts en anesthesioloog bij Zuyderland
Drs. T. van der Beek

Arts en anesthesioloog

Zuyderland

Vond je deze informatie nuttig?

4.2 uit 5 - 5 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -