Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Wat doe jij tegen verkoudheid?

Verkoudheid is de belangrijkste oorzaak van ziekteverzuim. Twee tot drie keer per jaar is het meestal raak. Vooral baby's en kinderen zijn vatbaar. Bij hen ligt het gemiddelde op zes keer per jaar. 

Meestal wordt een verkoudheid veroorzaakt door een virus. Door hand- of mondcontact is besmetting mogelijk, maar ook door het hoesten van mensen die met een virus besmet zijn.

Ben jij vaak verkouden? Of zijn (of waren) je kinderen (vroeger) erg vatbaar? Welke maatregelen neem je als een verkoudheid zich aandient? En hoelang duurt een dergelijke periode meestal?

Terug naar het begin

Reacties

 • Remy

  08 augustus 2017 00:02

  Ik zit met het volgende : twee à drie dagen per maand nies ik de hele dag door en heb ik last van een loop neus. Als ik zo'n dag heb nies ik ik zomaar vijftig tot zestig keer per dag met als gevolg dat ik de volgende dag gesloopt ben, en de dag daarna is er niks aan de hand.
  Ben nergens allergisch voor en acupunctuur helpt ook geen fluit.
  Please help mij.

  • Sam

   29 april 2016 11:49

   Ik ben niet verkouden, maar het hele jaar door een loopneus. Mijn huisarts vindt dat hij niet zo oud is en het ook heeft, dus ik moet "zeuren". Wat kan ik er zelf aan doen? Als ik aan tafel zit moet ik mijn neus 'proppen' om geen snot in mijn bord te krijgen.

   • Gonul

    14 november 2015 07:54

    Ik ben ook verkouden. Als ik verkouden wordt, ga ik weken hoesten want ik heb bronchitis.

    • De heer v.e.r. kouden

     13 september 2015 23:45

     Ik ben echt nog nooit verkouden geweest. Ik kan er dus niet goed over meepraten, hoewel ik dit wel graag had gedaan. Veel beterschap wanneer er drap uit je neus loopt.

     • Sharona

      05 september 2015 21:05

      Ik ben een beetje verkouden. Het is al bijna over, maar nu heb ik sinds 3 dagen het gevoel dat er wat in mijn keel zit, wat ik niet weg krijg. Wat kan ik hieraan doen ?

      • Jonas

       29 mei 2015 18:22

       Mijn zoon Jonas heeft last van zijn neus.

       • Esther6101997

        10 april 2015 00:36

        Ik ben al jaren lang verkouden. Vaak naar dokter geweest, medicijn gehad. Dat werkte niet. Nu ben ik een week geleden weer naar de huisarts geweest. Antibioticakuur gekregen voor zeven dagen. Als ik klaar was, zou het voor altijd weg moeten zijn. Maar nu is het nog niet weg en de kuur is al twee dagen afgelopen. Wat moet ik doen? Tijdens de kuur had ik nergens last van. Nu heb ik weer verstopt gevoel in m'n neus. Help, wat kan ik doen?

        • Laura

         08 april 2015 23:15

         Hey, ik heb nu al sinds november last van hoesten en ben in die tussentijd al twee keer best wel ernstig ziek geweest. Ik ben al verschillende keren naar de dokter geweest maar we weten niet wat we ertegen zouden kunnen doen, de dokter dacht eerst aan kinkhoest maar de uitslag was negatief. Ik heb ook al longfoto's laten maken. Heeft iemand misschien tips wat het misschien zou kunnen zijn? En nu ik zo lang hoest ben ik al een tijdje bijna m'n stem kwijt, tips zijn altijd welkom.

         • nijntjepluis

          03 juni 2015 15:20

          Probeer eens een voedingspatroon zonder melk en suiker. Het is even wennen maar ik denk dat je daarmee voor een groot gedeelte geholpen bent.

         • Anoniem

          08 maart 2015 08:49

          Vorige week ben ik verkouden geworden (niet heel erg alleen mijn stem klonk anders). Nu, een week later, ben ik nog verkouden (stem is weer normaal) maar ik heb nog wel vaak een wat verstopte neus. Hoe kan dit als mijn verkoudheid al over is? En gaat het ooit weg? Want vorig jaar als ik door mijn neus ademde hoorde je me niet eens ademen. Toen werd ik verkouden, en nadat dat over was hoorde je het wel. En na de verkoudheid van vorige week hoor je me nog meer door mijn neus ademen. Help want ik vind dit echt niet leuk meer.

          • P

           06 december 2014 00:09

           Dat is niet waar

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -