Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

"Zelf bloedprikken bij trombose kan overal"

Verhaal door Linda (44)

Linda (44 jaar) heeft al enkele jaren trombose. Omdat zij een drukke baan heeft, kost het haar teveel tijd om telkens naar een prikpost te moeten gaan om bloed te laten prikken. Daarom prikt zij sinds kort zelf haar bloedwaarden, gewoon thuis. Dat scheelt enorm veel tijd, geeft gemak en vrijheid.

"Zelf bloedprikken kun je eigenlijk overal doen: thuis aan de keukentafel of tijdens een weekendje weg. Het is een klein mapje die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ik doe dit nu al een jaar of drie zelf. Na een kleine online cursus kon ik zelf aan de slag. Het geeft enorm veel vrijheid. Ik heb geen tijd om ‘s morgens bij een praktijk te gaan zitten wachten tot ik aan de beurt ben. Ook als ik ga uiteten prik ik altijd even van te voren. Toch even kijken of ik dat wijntje nu kan nemen. Dit houd ik allemaal strak in de gaten. Na een klein prikje in mijn vinger, ga ik naar de website van de Nationale Trombose Dienst en vul daar mijn gemeten INR waarde (stollingswaarde van het bloed) in. Vervolgens doseer ik in samenspraak met een arts. Heel gemakkelijk, iedereen kan het.”

In onderstaande video laat Linda zien hoe zelf prikken in zijn werk gaat.

Terug naar het begin

Reacties

 • Ans

  17 december 2013 10:39

  Ook ik heb trombose en sinds kort doe ik zelf bloedprikken. Ik vind het ideaal, heb veel meer vrijheid om te gaan en staan waar ik wil.

  • Ans

   22 oktober 2013 12:29

   Ook ik heb trombose en sinds kort doe ik zelf bloedprikken. Ik vind het ideaal, heb veel meer vrijheid om te gaan en staan waar ik wil.

   .
   - Advertentie -
   - Advertentie -