Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe verhelp je een slechte adem?

Een frisse adem vinden de meeste mensen erg belangrijk. Onderzoek wijst niet voor niets uit dat mensen de carrièrekansen van iemand met slechte adem, bijzonder laag inschatten. 

Wat doe je als je een slechte adem hebt of denkt te hebben? Voor sommige mensen is een pepermuntje voldoende, anderen moeten speciale aandacht aan het 'milieu' in hun mond besteden, met tongkrabbers of mondwatertjes. Heb je hier ervaring mee? En biedt jij anderen een pepermuntje of kauwgum aan als ze uit hun mond ruiken? 

Terug naar het begin

Reacties

 • emmy

  29 december 2018 09:52

  Ik heb een slechte smaak in mijn mond en ik denk dat ik uit mijn mond ruik. Ik wil hier contact met mensen, die het zelfde hebben om elkaar ermee te helpen.

  Groetjes

  • Sady

   12 januari 2018 12:50

   Beste Margriet,
   Hoe gebruikt u colloïdaal zilverwater?
   Ik wil dat ook eens proberen. Ik heb al van alles geprobeerd en niets helpt.

   • Micheal

    10 augustus 2017 03:46

    Beste AJ Hodge

    Ik heb jouw bericht van 08 Oktober 2015 09:40 (www.gezondheidsplein.nl) gelezen, ik zoek al zolang (echt al jaren) naar een oplossing. Kan je mij gaarne vertellen wie de arts is die destijds de speekseltest heeft uitvoeren, ook om welk specifiek bacterie het gaat en welk specifiek penicilline kuur je hiervoor is gegeven? Ik zou je echt eeuwig dankbaar zijn voor deze voor mij zeer belangrijke info... Alvast hartelijk bedankt voor je begrip en medewerking hieromtrent! Hopende heel gauw van jou te mogen horen in deze... Met vriendelijke groet, Micheal

    • Billie

     05 september 2017 12:00

     Hoi Micheal,

     Heb je nog wat gehoord over die speekseltest?

    • Micheal

     10 augustus 2017 03:40

     Beste Arina,

     Ik heb jouw zeer hoopgevende bericht van 22 juni 2011 23:36 (www.gezondheidsplein.nl) met verbazing gelezen, ik zoek al zolang (echt al jaren) naar een oplossing... Kan je mij gaarne vertellen wie de arts is die jou destijds een speekseltest heeft laten doen, ook om welk specifiek bacterie het gaat en welk specifiek penicilline kuur je hiervoor hebt gekregen.. Ik zal je echt eeuwig dankbaar zijn voor deze voor mij zeer belangrijke info. Alvast hartelijk bedankt voor je begrip en medewerking hieromtrent! Hopende heel gauw van jou te mogen horen in deze... Met vriendelijke groet, Micheal

     • EricaU

      31 januari 2017 12:37

      Ik heb chronisch last van vieze adem. Ik zit al twee keer per dag aan de maagzuurremmers via de huisarts, ik heb mijn dieet aangepast door minder zuivel te gebruiken of vooral 's avonds. Maar heb zuivel ook nodig voor de botten. Ik schaam me er voor en voel me onzeker omdat ik het zelf niet kan constateren. Alleen een snoepje helpt niet en mijn mondhygiëne is oké dus het komt van veel dieper. De huisarts blijft maar afhouden voor verder onderzoek omdat het niets zou opleveren. Het probleem kan misschien wel duidelijk worden maar kan niet verholpen kan worden.

      Als er nog mensen zijn met tips of dingen die ik beslist niet moet eten of drinken, hoor ik het graag.
      Erica

      • cynie

       15 februari 2017 17:55

       Beste EricaU,

       Ben je misschien al naar een andere arts geweest voor een second opinion? Ook al zou het probleem niet verholpen kunnen worden, als zorgverlener is het toch je plicht om een patiënt zo goed mogelijk te helpen, ook al zou er geen cure zijn. Het kan jou bijvoorbeeld wel meer voldoening geven. En wie weet ziet jouw huisarts wel iets over het hoofd wat een specialist weer wel ziet. Hoe dan ook, sterkte ermee.

       Groet Cynthia

      • hello9

       28 januari 2017 00:44

       Ik heb al eerder hierop gereageerd maar mijn reactie kwam niet door, dus ik probeer het nog een keer. Ik heb zelf al zo'n twintig jaar last van een slechte adem. Heb werkelijk alles al geprobeerd: kauwgom, mondspoelingen, tongschrapers, enzovoort. Niks hielp, of even tijdelijk maar het kwam telkens weer terug. Sociale contacten waren ook niet al te best. Nu heb ik iets ontdekt en het heet: pro dental probiotics. Echt, probeer dit! Bij mij helpt het zeker al bijna een maand en ik ben weer een stuk zekerder over mijn adem. Durf weer tegen mensen te praten en ben weer zekerder. Het heeft een groene dop en is ongeveer twintig euro inclusief verzendkosten. Ik ben geen verkoper of wil je wat aansmeren maar als ik mensen kan helpen dan doe ik dat! Hiermee leven is een kwelling!

       • Eleoortje

        05 september 2018 19:32

        Waar koop je pro dental probiotics?

        • Hello9

         14 september 2018 01:10

         Deze heb ik destijds gekocht bij iherb.com geloof ik. Maar het hielp helaas maar voor 2 maanden en daarna niet meer. Heb nog steeds last van een slechte adem.

       • Bella

        12 januari 2017 00:51

        Ik herken dit! Ik gebruik ook kauwgom, pepermuntjes en mondspray etcetera, maar zelfs door de kauwgom heen ruik ik me adem nog en dan wordt het alleen maar erger. Misschien drink of eet je niet voldoende (had ik ergens een keer gelezen). Ook ik heb van alles geprobeerd, maar niets blijkt goed te helpen. Misschien voor een half uur. Ik had vorige week dus een ademtester gekocht, maar dit was echt duur en helpt voor geen meter. Zonde van het geld. Ik ben echt precies hetzelfde als dat jij bent.

        • Kikker123

         05 januari 2016 21:27

         Mijn leven is zo erg veranderd sinds de eerste klas van de middelbare school. Ik heb een slechte adem en heb daar veel last van. Ik vind het moeilijk om te praten wanneer iemand dicht bij me staat of als diegene te dichtbij komt. Ik zit nu in de derde klas en ik voel me verschrikkelijk! Ik krijg best veel aandacht van jongens, maar dan denk ik ja laat maar zitten, dat gaat toch nooit wat worden! Zelfs als ik iemand echt heel leuk vind. Ik heb de afgelopen jaren honderden euro's uitgegeven aan kauwgom. Bizar eigenlijk, dat een meisje van mijn leeftijd geen lol kan hebben zoals al mijn andere vrienden. Om het uur kauw ik nieuw kauwgom. Ik heb alles opgezocht via het Internet, ik heb tongschraper gebruikt en mondspoeling. Zodra ik weer wat gegeten heb, komt mijn slechte adem weer naar boven. Dus het helpt wel bij mij, maar voor een halfuurtje. Een mondbehandeling bij een mondhygiëniste misschien dat dat helpt? Wie weet. Sinds ik er zo veel mee bezig ben, begin ik depressief te raken. Ik verzin smoesjes dat ik niet kan afspreken, omdat mijn kauwgom dan op is. Bizar dit en ik ben pas 15 ...

         • Joris

          26 september 2014 20:57

          Een probleem is dat je niet weet wanneer je er last van hebt, dat blijft altijd moeilijk. Ik was een keer in de stad met mijn broertje aan het wandelen, en hij zegt tegen me "Heb je het kauwgum"? Ik zei ja! En hij zegt "Jij hebt een slechte adem vandaag!" Ik was geschrokken om heel eerlijk te zijn!

          • Hans

           17 september 2014 17:12

           Ik doe niet zo moeilijk hoor als ik merk dat iemand een slechte adem heeft, want dat had ik ook vroeger. Ik pak gewoon mijn Retardex mondspray uit mijn zak, gebruik hem en vraag daarna of die ander (met slechte adem) hem ook wil lenen. Het helpt echt. De mondspoeling en tongschraper van Cadioproducts gebruik ik ook, dat geeft pas echt een zeker gevoel.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -