Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van schurft

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door H. Vrij-Mazee, arts
3 uit 5 - 3 beoordelingen
Beoordeling icoon2 mensen vonden deze informatie nuttig

Om schurft te behandelen kun je zalf gebruiken. Hierbij is het wel belangrijk dat het gehele gezin behandeld wordt. Dus ook de personen zonder jeuk en huidafwijkingen. De crème tast het zenuwstelsel van de mijt aan waardoor de mijt overlijdt. Als je werkt met zalf, is het belangrijk om je aan de volgende regels te houden: 

  • Je gehele lichaam moet ingesmeerd wordt. Dus ook tussen de tenen en in de bilspleet. Ook je balzak of je schaamlippen mogen niet overgeslagen worden. Iedereen boven de twee jaar hoeft niet behandeld te worden op het gezicht en op je behaarde hoofd. Bij kinderen onder de twee jaar moet je ook het gezicht en behaarde hoofd meesmeren. Na het smeren mag je niet je handen wassen. Voor het smeren mag je niet douchen of in bad gaan.
  • Acht tot twaalf uur na het aanbrengen van de crème moet je hele lichaam goed worden gewassen. 
  • Na het douchen moet  je jezelf afdrogen met schone handdoeken en direct schone kleren aandoen. 
  • De gedragen kleren moet gewassen worden op een temperatuur hoger dan 50 graden Celsius. Als dit niet mag of kan, moeten de kleren zeker 3 dagen in een zak bewaard worden. 
  • De avond na de behandeling moet je in een schoon bed stappen. Je moet schoon beddengoed gebruiken en je dekens moeten 48 tot 72 uur gelucht zijn. 

Laatst bijgewerkt op 2 juli 2012

Pagina laatst aangepast op 13-05-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: H. Vrij-Mazee, arts

Vond je deze informatie nuttig?

3 uit 5 - 3 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -