Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Manuele therapie hielp mij van mijn rugklachten af

Verhaal door Jeanne (28)

Jeanne (28 jaar) heeft al jaren last van rugklachten. Toen het een jaar geleden erger werd is ze naar een manueel therapeut gegaan.

Last van mijn rug

"Eigenlijk wist ik niet beter of ik had last van mijn rug. Ik sukkelde daar al een paar jaar mee, tot het op een gegeven moment niet meer ging. De pijn werd erger en ik vond dat het hoog tijd was om er iets aan te doen. Van een vriendin had ik gehoord van manuele therapie en ik heb de huisarts gevraagd om me door te verwijzen."

"Eigenlijk wist ik niet beter of ik had last van mijn rug. Ik sukkelde daar al een paar jaar mee, tot het op een gegeven moment niet meer ging. De pijn werd erger en ik vond dat het hoog tijd was om er iets aan te doen. Van een vriendin had ik gehoord van manuele therapie en ik heb de huisarts gevraagd om me door te verwijzen."

Pijnvrij

"Eigenlijk was ik bang dat de behandeling behoorlijk pijn zou doen, maar dat viel erg mee. Hij heeft mijn rug gemasseerd en alles rechtgezet. Ook kreeg ik oefeningen mee om mijn rug goed te houden. Voor het eerst in een lange tijd ben ik echt pijnvrij. Ik moet alleen wel goed op blijven letten, want mijn rug is en blijft een zwakke plek. Ik doe regelmatig de oefeningen die ik heb meegekregen en probeer altijd een goede houding aan te nemen."

"Eigenlijk was ik bang dat de behandeling behoorlijk pijn zou doen, maar dat viel erg mee. Hij heeft mijn rug gemasseerd en alles rechtgezet. Ook kreeg ik oefeningen mee om mijn rug goed te houden. Voor het eerst in een lange tijd ben ik echt pijnvrij. Ik moet alleen wel goed op blijven letten, want mijn rug is en blijft een zwakke plek. Ik doe regelmatig de oefeningen die ik heb meegekregen en probeer altijd een goede houding aan te nemen."

Reacties

  • Nick

    31 January 2018 22:39

    Dat is goed om te horen. Vaak worden alternatieve behandelingen genegeerd. Ze zijn echter vaak nuttig. Dat geld niet alleen voor de manuele therapie.

    • Nick

      14 July 2017 13:38

      Fysiotherapie kan voor heel veel klachten helpen. Goed om te lezen dat jij eindelijk pijnvrij kan leven. Zoals je zelf ook al zegt, blijf goed opletten.

      • Therapie8

        05 July 2013 09:18

        Graag wat meer over manuele therapie bij rugklachten onderste deel wervelkolom.

        • H A RietmanvanLeeuwen

          11 May 2005 23:05

          Voor mensen met rugklachten is het ook goed om een osteopaat te bezoeken en te laten behandelen. Uit ervaring weet ik dat het goed helpt tegen de pijn, de rugklachten verdwijnen niet maar wel de pijn. Althans voor mij.

          • A. Caminada

            23 September 2002 00:00

            Behalve manuele therapie heb ik nu zooltjes mijn ene been was langer en mijn voeten waren erg doorgezakt. Probeer een hele goede podotherapeut te vinden ik ga naar de Provenierssingel in Rotterdam naar de heer Breukhoven. Dit heeft mij geholpen veel succes! Ank

            • Jolanda

              11 May 2001 00:00

              Ook in ben naar de manuele therapeut gegaan met rugklachten. Fysiotherapie maakte de pijn helaas erger, dus daarmee stopte ik. Via via hoorde ik over manuele therapie. Na 8 behandelingen voelde ik me zoveel beter! Ik heb een lichte scoliose en mijn rug zal nooit recht worden, maar als ik nu last krijg van mijn rug maak ik weer een afspraak, en dat is nu ongeveer nog 1x per jaar, verder nooit meer rugklachten, maar ook geen steken meer in de ribbenkast, steken met ademhalen, druk op het hoofd etc. Dat is weggegaan door manuele therapie. Ik ben erg blij dat ik dat geprobeerd heb.

              • Tim (43) ttol@chello.nl

                24 April 2001 00:00

                Ik loop al ruim 10 jaar met rug klachten en heb zo'n beetje alle soorten therapeuten bezocht, ook diverse manuele therapeuten. Ik heb er best veel van geleerd.
                Alleen mijn klachten zijn niet verdwenen of verminderd.
                Heb er maar mee leren leven.
                Tim

                • Margret (16) mpoelsma@hotmail.com

                  24 April 2001 00:00

                  Ik snap aan de ene kant wel jou verhaal en ik hoop dat je er samen met je man uit kunt komen!!!!!

                  • Tim (43) ttol@chello.nl

                    19 April 2001 00:00

                    Ik loop al ruim 10 jaar met rug klachten en heb zo'n beetje alle soorten therapeuten bezocht, ook diverse manuele therapeuten. Ik heb er best veel van geleerd.
                    Alleen mijn klachten zijn niet verdwenen of verminderd.
                    Heb er maar mee leren leven.
                    Tim

                    • Margret (16) mpoelsma@hotmail.com

                      19 April 2001 00:00

                      Ik snap aan de ene kant wel jou verhaal en ik hoop dat je er samen met je man uit kunt komen!!!!!

                      Reageer ook

                      Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

                      - Advertentie -
                      - Advertentie -

                      Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

                      Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl