Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe moet je van roos afkomen?

Mensen die geteisterd worden door roos, hebben daar meestal gedurende de winter in versterkte mate last van. Dat heeft met aangeboren seizoensinvloeden van het lichaam te maken. 

Roos bestaat uit fijne, droge huidschilfertjes op de hoofdhuid tussen de hoofdharen. Vaak vallen deze schilfers ook op je schouders. De schilfers ontstaan doordat cellen van de hoofdhuid loslaten. De huid vernieuwt zich, maar bij mensen met roos vernieuwt die hoofdhuid zich veel vaker. Dit kan gepaard gaan met hinderlijke jeuk, met krabben als gevolg.

Heb jij last van roos? Is dat hinderlijk, zo ja, op welke manier? Wat probeer je te doen om van je roos af te komen? Of heb je ermee leren leven?

Terug naar het begin

Reacties

 • Help123

  27 februari 2019 02:03

  Hallo, ik heb het gehele jaar erg last van roos maar dan ook best extreem vind ik zelf. Ik weet echt niet wat ik er mee moet... ik hoop dat er iets is waarmee ik het kan verhelpen.. daarnaast heb ik een vraag. Ik heb dik haar en gebruik daarom wax zou het daardoor ook kunnen.

  Bij voorbaat bedankt!

  Met vriendelijke groeten.

  • Kaithlin

   03 januari 2018 02:35

   Ik heb super veel roos en jeuk. Ook alles geprobeerd met shampoo van de dokter. En niets hielp. Uiteindelijk een wonder shampoo gevonden anti roos, gewoon uit de drogist. Fantastisch.

   • 207cc

    21 november 2019 11:34

    Goedemorgen,

    Daar heb ik ook enorm last van, volgens de arts zou het om psoriasis gaan. Ik heb dikke grijs/witte schilfers op mijn hoofdhuid. Ik heb alles al geprobeerd; cortisone lotion en crèmes op basis van cortisonen maar helaas zonder resultaat.

   • Salma

    01 oktober 2015 21:14

    Ik heb heel veel roos op mijn hoofd en het werkt niet, help.

    • Anoniem

     29 september 2015 08:26

     Ik ben een meisje van 13. Ik heb echt heel erg last van roos en krijg 's nachts jeuk en dan moet ik gaan douchen want de jeuk is dan te erg. Dit is een pijnlijke situatie. Ik heb lang, dik bruin haar. Zou het kunnen dat ik dit van mijn vader heb? Hij heeft het namelijk ook. Ik douche nu om de 6 uur, omdat de jeuk pijn doet op mijn hoofd. Groetjes

     • Nathalie

      27 september 2013 14:01

      Je moet goede anti-roos shampoo kopen, daar gaat het echt van weg.

      • Billboekenkast

       01 september 2013 15:01

       Eigenlijk is je hoofdhuid een beetje hetzelfde als de rest van je huid. Alleen zijn de shampoo's (waar agressieve ingrediënten in zitten) bedoeld voor het reinigen van je haar en niet voor het verzorgen van je hoofdhuid. Ook het te vaak borstelen van je haar kan je huid irriteren. Zelf ben ik een shampoo uit aan het proberen zonder Laureth Sodium sulfate. Dit zit in haast alle verzorgingsmiddelen en is een agressief en goedkoop middeltje om het te laten schuimen. Maar ik ben bang dat mijn hoofdhuid echt heel erg beschadigd is en dat ik beter op zoek kan gaan naar een middel dat echt voor je hoofdhuid bedoeld is in plaats van alleen te letten op welke shampoo ik koop.

       • Anna

        09 december 2012 15:45

        Hoi Laura, dat heb ik ook. Dat zijn stukjes hoofdhuid dus dat is ook roos.

        • LambadaLady

         08 december 2012 13:27

         Een kennis van me had last van hardnekkige roos en die waste haar haren met een afwasmiddel. Ze heeft er nu geen last meer van.

         • Rikkie

          20 april 2015 01:02

          Kan je me vertellen welk soort afwasmiddel dit is? Want er zullen wellicht in de meeste afwasmiddelen toch wel chemische bestanddelen zitten? Alvast bedankt voor jouw reactie!

         • Sarah

          28 oktober 2012 16:05

          Ik heb zo erge last van roos, op school hoor ik dat ook vaak en dat vind ik niet leuk. Ik heb alles geprobeerd om van roos af te komen maar het lukt niet echt. Het lijkt wel alsof het met de dag erger wordt. En als ik eraan krab dan heb ik van die rode plekjes. Heel irritant dus! Ik ben ook na de huisarts geweest en die heeft me ene shampoo voorgeschreven die ook niet helpt, krijg er juist meer last van:( iemand tips?

          • Anoniem

           15 maart 2019 17:26

           Ik heb precies dit; mijn hoofd jeukt soms zo erg dat ik er tot bloedens toe aan krab. Hierdoor ontstaan allemaal korstjes op mijn hoofd, hier gaat weer roos overheen zitten en daardoor lijken het neten. Super genant als er luizen controle was op school.

           Ik heb nog steeds geen oplossing gevonden.

           • Anne

            02 maart 2015 22:45

            Ga naar een dokter toe die er in gespecialiseerd is. Die schrijft dan een recept uit dat je bij de apotheek brengt en een paar dagen later kan je je zalf halen. Dat spul helpt echt heel goed.

           • bibi

            24 oktober 2012 01:30

            Hallo, ik heb net luizen gehad. Ik heb het al 2x behandeld, maar ik heb nu allemaal schilfertjes op mijn hoofd. We weten niet of het dan nog neten zijn of loskomende huid, kan iemand helpen?

            .
            - Advertentie -
            - Advertentie -