Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van pseudokroep

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. D. Mosmuller
4.9 uit 5 - 7 beoordelingen
Beoordeling icoon7 mensen vonden deze informatie nuttig

In principe is er geen behandeling nodig bij pseudokroep. De pseudokroepaanval zal vanzelf verminderen. Er zijn wel een aantal dingen die je als ouder kunt doen om ervoor te zorgen dat je baby of kind minder last heeft ademhalingsproblemen.

  • Ten eerste is het belangrijk om vooral rustig te blijven. Zolang je zelf niet in paniek bent, zal je kind dat ook minder snel worden. Een rustig kind kan beter ademen dan een kind dat in paniek is. Probeer je kind daarom af te leiden met een leuk spelletje, boekje of knuffeltje. 
  • Ten tweede kun je proberen om de hoest te verminderen. Een eerste pseudokroepaanval bij je kind of baby kan schrikken zijn. Een baby met pseudokroep zal, net als oudere kinderen, de kenmerkende blafhoest vertonen, soms gepaard met een hees of schor stemgeluid. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar vaak helpt het om een half uurtje met je baby of kind naast een warm stromende douche te gaan staan. De stoom die van de douche af komt, kan het hoesten verminderen. 
  • Je kunt je kind iets geven om de keelpijn te verminderen. Bijvoorbeeld warme thee. 

Als de benauwdheid gevaarlijk wordt, bijvoorbeeld bij ademnood, moet je contact opnemen met je arts. Deze kan besluiten om je kind corticosteroïden te geven via een inhaler. Dit zorgt ervoor dat de zwelling afneemt en het kind beter kan ademen. Als zelfs dit niet helpt, dan is het mogelijk om kunstmatig te beademen. 

Pagina laatst aangepast op 08-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

D. Mosmuller, Arts en cosmetisch arts bij Doctors at soap
Dr. D. Mosmuller

Arts en cosmetisch arts

Doctors at soap

Vond je deze informatie nuttig?

4.9 uit 5 - 7 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -