Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Ouderdomsslechthorendheid

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door N. van Hasselt, arts
Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Afname van de kwaliteit van de zintuigen is een normaal verschijnsel tijdens het ouder worden. Niet iedereen heeft in dezelfde mate last van vermindering van zintuiglijke vermogens. Hoewel sommige mensen hun hele leven een perfect gehoor hebben, verliezen de meeste mensen geleidelijk al iets van hun gehoorscherpte vanaf hun twintigste levensjaar.

Dit gehoorverlies betreft aanvankelijk de hoge tonen, maar bij het bereiken van de vijfenzestig jarige leeftijd worden ook de lagere tonen vaak al minder goed waargenomen. Op oudere leeftijd raakt de gehoorgang ook sneller verstopt door een verhoogde productie van oorsmeer.

De werking en gevoeligheid van het midden- en binnenoor zijn aan slijtage onderhevig. Er bestaat geen middel tegen deze slijtage.

Beschadigingen van het binnenoor door blootstelling aan overmatig lawaai en verschillende ziekten kunnen ook het gehoor aantasten. 

Pagina laatst aangepast op 24-04-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: N. van Hasselt, arts

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -