Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Krijg grip op je migraine met Excedrin

4.5 uit 5 - 19 beoordelingen
Beoordeling icoon17 mensen vonden deze informatie nuttig

-Advertorial-

Eigenlijk had je voor vanavond het verjaardagsfeestje van je beste vriendin gepland staan. Je keek er al dagen naar uit, want je had haar al lange tijd niet gesproken. Maar nu lig je plotseling op bed met hevige, kloppende hoofdpijn. Het is weer zover: een migraineaanval. Wat moet je nu doen?

Veel mensen om je heen zullen zeggen dat je “ermee moet leren omgaan”. Ze adviseren je factoren te vermijden die een migraineaanval triggeren, zoals stress en weinig slaap. Maar dit zijn factoren waar je niet altijd grip op hebt.

Excedrin: een middel tegen migraine

Gelukkig hebben we goed nieuws: er bestaan middelen tegen de hevige hoofdpijn. Excedrin is zo’n middel. Het is een vrij verkrijgbaar zelfzorggeneesmiddel dat werkt tegen migraine. Het verlicht niet alleen de pijn, het tempert ook de bijhorende symptomen van migraine, zoals misselijkheid en gevoeligheid voor licht en geluid. Bovendien zorgt Excedrin ervoor dat je je na de migraine sneller beter voelt.

Hoe gebruik je Excedrin?

Heb je last van migraine?

  • Neem 2 tabletten. Doe dit meteen als je klachten van migraine ervaart.
  • Houdt de migraine aan? Neem dan nog eens 2 tabletten Excedrin. Je mag de dosering herhalen na ongeveer 4-6 uur.
  • Neem niet meer dan 6 tabletten per dag.
  • Gebruik Excedrin niet langer dan 3 dagen zonder de huisarts te raadplegen.

Excedrin (acetylsalicylzuur, paracetamol, cafeïne) is een geneesmiddel. Niet gebruiken onder 18 jaar, bij maagpatiënten, tijdens de zwangerschap, bij inname van >15 mg methotrexaat per week. Lees voor gebruik de bijsluiter.

-Advertorial-

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 30-06-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 19 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -