Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van knokkelkoorts

2.6 uit 5 - 5 beoordelingen
Beoordeling icoon2 mensen vonden deze informatie nuttig

Er is geen specifieke behandeling tegen knokkelkoorts. De ziekte is over het algemeen niet gevaarlijk en verdwijnt meestal na zeven dagen. Het beste is om de ziekte te voorkomen. Dit kan door de muggenbeet tegen te gaan. Je moet daarom altijd bedekkende kleding dragen en muggenwerende middelen gebruiken in gebieden waar de tijgermug actief is.

Als je toch knokkelkoorts hebt opgelopen, dan moet je tijdens de koortsperiode en twee dagen na het verdwijnen van de koorts op controle bij een arts. Deze arts bekijkt of er sprake is van complicaties of bijkomende problemen en kan deze vervolgens behandelen. Een mogelijke complicatie is het ontstaan van dengue hemoragische koorts. Hierbij vinden bloedingen en uitdroging plaats. Het is belangrijk om genoeg vocht in te nemen als je knokkelkoorts hebt. Als er sprake is van bloedingen of een lage bloeddruk, neem dan contact op met je arts. Deze kan je uit voorzorg op laten nemen in het ziekenhuis, waar je constant onder controle komt te staan. 

Pagina laatst aangepast op 30-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Vond je deze informatie nuttig?

2.6 uit 5 - 5 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -