Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Heb jij last van kalknagels?

Kalknagels. Ze ontsieren je handen en voeten, hoe goed je die ook verzorgt. Een kalk- of schimmelnagel is een vervelende aandoening die bovendien vrij hardnekkig is. 

Kalknagels zijn moeilijk te bestrijden omdat de schimmel aan de onderkant van de nagel zit. Als je kalknagels niet behandelt, kunnen ze na verloop van tijd geelwit worden van kleur. Verder worden ze dik, bobbelig en kunnen ze gaan brokkelen. Het behandelen van een kalknagel is lastig; de keratine, de belangrijkste bouwstof van nagels, voorkomt in veel gevallen dat een anti-schimmelproduct niet tot de schimmel kan doordringen.

Heb jij ook last van schimmelnagels? En wat doe je eraan? Helpt het product dat jij gebruikt of juist niet? En hoe voorkom jij kalknagels? 

Terug naar het begin

Reacties

 • Berber

  07 augustus 2019 10:53

  Ik had me erbij neergelegd dat mijn twee kalknagels voor altijd zouden blijven. Maar twee jaar terug werd ik veganist en na een tijdje viel het mij op dat de kalknagels uitgroeiden en er nieuwe nagels voor terug kwamen. Mijn conclusie is dus dat kalknagels alles met voeding te maken hebben. Ik ben er niet achter of het suiker, zuivel of vlees was, maar het werkt. Zomaar een plezierige bijkomstigheid van veganisme.

  • Jof

   14 april 2019 00:37

   Ik slik hiervoor vitamine B complex en dat werkt bij mij zeer goed. Zodra ik een paar dagen stop komen ze weer terug en wanneer ik weer iedere dag 1 tablet vitamine B complex slik verdwijnen ze weer. Dat heb ik de laatste jaren zeker meer dan 10 keer uitgeprobeerd en is volgens mij echt reproduceerbaar.

   Succes!

   • Memar

    20 oktober 2016 17:27

    Ik heb al wel bijna twintig jaar last van twee schimmelnagels. Heb in de loop der jaren zo'n beetje alle middeltjes die er te koop zijn wel eens geprobeerd. Ik had gehoord over Vicks en heb dat de laatste paar maanden maar eens geprobeerd, de enige reactie is dat mijn nagel nu bijna helemaal afgebrokkeld is. Er zit nog maar een heel klein randje nagel maar de schimmel zit er nog steeds. De huisarts zei vanochtend dat er helemaal niets aan te doen is en dat al die dure middeltjes weggegooid geld zijn. En wat betreft je dieet aanpassen... ik leef al bijna 2,5 jaar paleo; krijg dus geen troep (suiker, tarwe, zuivel) binnen, maar ook dat maakt helemaal niets uit!

    • Jennie

     27 augustus 2016 09:27

     Elke ochtend op nuchtere maag:
     3 probiotica, 3 chlorella spirulina, 2 l-glutamine. Na half uur pas mijn eerste maaltijd. Ook kokosolie als bodylotion gebruiken. Binnen een week ben je er van af. Bijkomend voordeel: de huid wordt ook veel mooier en het is over het algemeen goed voor de gehele gezondheid en weerstand. Probleem ontstaat in het lichaam en kalknagels zijn er een uiting van, hierom moet het probleem ook van binnen opgelost worden.

     • Erik

      24 augustus 2016 16:11

      Ik ben op dit moment bezig met mijn afstudeeronderzoek tegen kalknagels en een nieuwe behandelmethode. Als jullie deze enquête invullen is deze nieuwe behandelmethode een stap dichterbij om op de markt te worden gebracht. Dit is de link naar de enquête. https://www.enquetesmaken.com/s/83d7725
      Alvast bedankt!

      • D

       26 april 2018 00:25

       Wat is de uitkomst van jouw onderzoek? Is er iets wat werkt ter genezing van kalknagels?

      • Frederieke

       08 juli 2016 18:11

       Mijn pedicure raadde mij Mycosan aan. Ik had al een hoop andere producten geprobeerd, maar ik gebruik Mycosan nu een aantal weken en het is het eerste product waarbij echt effect zichtbaar is.

       • Hvl

        29 april 2016 18:14

        Ik heb net in Duitsland een aantal verpakkingen met een kuur Amolforine besteld. Een lak met vijlen. Dat is momenteel medisch gezien het enige effectieve naast medicijnen.

        Het is hier alleen op recept verkrijgbaar. Ik heb in Duitsland bij een gewone apotheek vier sets gekocht. De verzendkosten bedroegen twintig euro. Het spul zelf 10,87 per verpakking van drie ml. Ik heb er dus drie over. Als iemand interesse heeft, het staat op marktplaats, zoek even op: kalknagelbehandeling anti kalknagel stop schimmelnagel.

        Ik heb er geen baat bij als handelaar. Ik heb alleen vier verpakkingen gekocht om de verzendkosten te splitten. Ik lees alleen de medische resultaten. Niets werkt, alleen de medicijnkuren en amorolfine. Gewoon googelen. Ook niet alle succesverhalen van teatreeolie, laseren en dergelijke geloven.

        • Het helpt

         26 april 2016 23:18

         Kalknagels en eczeem komen ergens vandaan en zijn als je logisch nadenkt niet met al die commerciële middeltjes te verhelpen. Het is grotendeels kwakzalverij. Zoals ik meer teruglees: kijk in je keukenkastje voor de natuurlijke oplossingen.
         Kalknagels, eczeem, voeding, en allergieën. Die vier hebben enorm veel met elkaar te maken.
         Suikers zijn bijvoorbeeld een bron voor schimmels, en laat eczeem nou net een "schimmel" zijn. Schimmels houden van warmte en ongezonde voeding. Dus om eczeem aan te pakken is het belangrijk om eens op je voeding te letten. Heb je ook nog een allergie, zoals hooikoorts, dan merk je ongetwijfeld dat je door het eten van bepaalde voeding allergische reacties krijgt. Dit komt door histamine in vele voedingsmiddelen. Gevolg is dan weer dat je lichaam er op verschillende manieren op kan reageren. Denk aan galbulten, zweetvoet, jeuk, darmklachten en ga maar door.

         Het belangrijkste om van die lelijke kalknagels af te komen is ten eerste een goede en gezonde darmflora. Bij mensen die een goede darmflora hebben is het verstandig om je voeten in een warm bad met appelciderazijn te doen (niet als je diabetes hebt) en daarna je nagels knippen en met een vijltje iets onder je nagels kalk los halen, azijn ontkalkt immers. Herhaal dit met regelmaat! Vergeet niet je voeten nog even af te spoelen. Het kan maanden duren tot je nagels weer schoon zijn, maar alles beter dat die kuurtjes die niet werken. Heel af en toe een beetje knoflook in plakjes snijden en het dit over je nagels wrijven en tussen je tenen. Het klinkt raar, maar ook dit helpt.

         Begin eens te kijken naar wat je eet en snoep.

         Succes

         • Ratana

          20 april 2016 11:30

          Drie maanden vitamine c, vitamine B-complex en vitamine E. Probleem opgelost.

          • houbie

           24 april 2017 21:35

           Leuke grap!

          • Gerda

           23 februari 2016 00:57

           Via mijn pedicure heb ik Mycosan tegen mijn kalknagel gekocht. Ze had goede verhalen en het lijkt goed te werken. Ik smeer nog even door, maar als dat niet lukt ga ik denk ik ook laseren proberen. Maar eerst dit product, want dat zou me veel geld schelen.
           Ik zag op hun site ook nog wat tips over hoe je kalknagels kan voorkomen: http://www.mycosan.com/nl/tips-advies/

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -