Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van een holvoet

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door R. Pieterse
5 uit 5 - 2 beoordelingen
Beoordeling icoon2 mensen vonden deze informatie nuttig

Een holvoet kan op verschillende manieren worden behandeld. Welke behandeling het beste is, is afhankelijk van de hoeveelheid klachten en de ernst van de afwijking. De behandeling kan operatief of niet-operatief zijn. Voor de meeste mensen kunnen de klachten behandeld worden zonder operatie. Het doel van de behandeling is om de voet recht te krijgen, drukplekken te ontlasten en de stabiliteit van de voet te verbeteren.

In sommige gevallen kan een fysiotherapeut helpen bij het verhelpen van de klachten die door de holvoet ontstaan. De banden en spieren kunnen getraind en ontlast worden door middel van tapen en/of manuele behandelingen. Niet iedereen heeft baat bij fysiotherapie. Ook steunzolen of podotherapeutische zolen en een goede hakhoogte kunnen de klachten van een holvoet verhelpen. Daarmee kan het gewicht beter over de gehele voet verdeeld worden. Ook kunnen aanpassingen aan de schoen, of een maatschoen, nodig zijn. Wanneer de klachten zo erg zijn dat orthopedisch schoeisel onvoldoende werkt, kan een operatie nodig zijn. Het doel van de operatie is om de voet en/of hiel in een stabiele, neutrale positie te krijgen en de hoge wreef op te heffen. Hoe deze operatie in zijn werk gaat, verschilt per persoon, afhankelijk van de specifieke klachten van de holvoet.

Pagina laatst aangepast op 30-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

R. Pieterse, fysiotherapeut
R. Pieterse

Fysiotherapeut, manueel therapeut en praktijkhouder

Profess Fysio

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 2 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -