Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Is er in Nederland nog een taboe op HIV/AIDS?

Als je seropositief bent, betekent dit dat je besmet bent met het HIV-virus. Dit is het virus dat de ziekte AIDS kan veroorzaken. Met medicijnen is de ziekte echter goed te onderdrukken en als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kun je voorkomen dat je andere mensen besmet.

Toch heerst er een groot taboe rond HIV-besmettingen en zijn er veel vooroordelen. Zo wordt HIV geassocieerd met prostitutie, homoseksualiteit en drugsgebruik, terwijl iedereen het kan krijgen. HIV kan alleen overgedragen worden via geslachtsgemeenschap, bloed-bloed contact of via de moedermelk. Je kunt het dus niet krijgen door te zoenen met iemand die besmet is met HIV of door op een vieze toiletbril te zitten.
Mensen die seropositief zijn, worden vaak gestigmatiseerd. Ze worden plotseling anders behandeld, terwijl ze in feite nog steeds dezelfde persoon zijn. In sommige landen is het zelfs zo erg dat je je baan kunt verliezen als je HIV-besmet bent, je familie je kan verstoten of dat je er zelfs om vermoord wordt.

Wat vind jij? Kun je in Nederland er openlijk voor uitkomen dat je besmet bent met HIV? Of word je hier ook anders behandeld en is het verstandiger om het voor jezelf te houden en het alleen te vertellen als dat nodig is (bijvoorbeeld bij een nieuwe seksuele relatie of als bloed-bloed contact dreigt)?

Terug naar het begin

Reacties

 • alicia pounds

  17 augustus 2017 16:33

  Hallo alle kijkers online,
  Twijfelt iemand aan natuurlijke kruidengeneesmiddelen? Ik heb het grote belang van natuurlijke kruiden en het geweldige werk dat zij in het leven van mensen hebben gedaan, gezien. Ik vraag me af waarom mensen hun geld nog steeds uitgeven aan operaties, injecties en drugs die je helemaal niet kunnen genezen. Natuurlijke kruiden kunnen allerlei ziektes genezen, waaronder herpes, diabetici, astma, HIV, hepatitis, enz. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien. Ik ben genezen van HIV en mijn tante en haar man zijn genezen van het herpesvirus en negatief getest na het gebruik van de kruidengeneeskunde. Ik ben ook genezen van HIV en negatief getest na het gebruik van de kruidengeneeskunde door een dokter die natuurlijke kruiden gebruikt om verschillende ziektes te genezen. Deze dokter bewijst voor de hele wereld dat natuurlijke kruiden alle ziekten kunnen genezen en hij heeft talloze mensen genezen die natuurlijke kruiden gebruiken. Ik weet dat het moeilijk te geloven is, maar ik ben een levende getuige. Het proberen van kruidengeneeskunde kan geen kwaad.

  • Scorpio

   14 september 2015 01:23

   Het is ongelooflijk, sinds januari jl. is er bij mij HIV geconstateerd. Ik kan er alleen binnen mijn relatie en een vertrouwenspersoon over praten. Ik weet dat "men" mij zou gaat veroordelen en mij zou gaan negeren. Ik werk als ZZP-er en weet dat ik minder opdrachten zou krijgen. Je wordt gestigmatiseerd en het resultaat is dat je een levensgroot geheim met je mee draagt en er met niemand over kunt praten. Ik voel mij meer en meer vereenzaamd. Heden ten dage is het een chronische ziekte waarbij komt dat je deze niet kunt delen. Je hoort alleen maar opmerkingen zoals: "God jij bent afgevallen! Jij bent regelmatig ziek, gaat het goed met je? etc. Het probleem is dat je niet eerlijk kunt zeggen wat je hebt, dus ga je weer liegen. Dit is beslist niet leuk!

   .
   - Advertentie -
   - Advertentie -