Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van golfarm

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. T. van der Beek
2.8 uit 5 - 6 beoordelingen
Beoordeling icoon3 mensen vonden deze informatie nuttig

Over het algemeen gaat een golfarm vanzelf over, maar de duur van de blessure kan per patiënt sterk verschillen. Bij sommigen duurt het een aantal weken, terwijl anderen er maandenlang last van hebben.

Oefeningen om van een golfarm af te komen

Er zijn verschillende (rek)oefeningen die gedaan kunnen worden om de pijn te verlichten. Een fysio- of oefentherapeut kan daar het beste bij helpen. De therapeut kan daarna uitleg geven over de oefeningen die eventueel thuis uitgevoerd kunnen worden. Hoewel er wordt uitgegaan dat fysio- of oefentherapie helpt bij een golfarm, is het niet bewezen dat het de genezing versnelt.


In deze video zie je een mogelijke oefening bij een golfarm. Met deze oefening rek je de buigspieren van de onderarm. Bron: Fysio Douma

Pijnstillers

Een andere manier om de pijn te onderdrukken is het innemen van pijnstillers, bekijk de bijsluiter voor de aanbevolen hoeveelheid. Wanneer je de pijnstillers op vaste tijden inneemt zal de pijn (tijdelijk) weggaan.

Golfarmbrace

Een golfarmbrace is een soort band en maak je vast aan de onderarm. Deze brace werkt niet genezend, maar wel ontlastend. Het maakt bepaalde handelingen makkelijker.

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 30-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Dr. T. van der Beek, arts en anesthesioloog bij Zuyderland
Drs. T. van der Beek

Arts en anesthesioloog

Zuyderland

Vond je deze informatie nuttig?

2.8 uit 5 - 6 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -