Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van foetaal alcohol syndroom (fas)

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door M. Volp, Huisarts & Tweede Kamer lid
Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Het Foetaal Alcohol Syndroom is helaas niet te genezen. Wel is het belangrijk dat de diagnose FAS zo snel mogelijk gesteld wordt. Het is belangrijk dat een FAS-kind op vroege leeftijd al begeleiding krijgt om psychische en gedragsproblematiek in de toekomst zo veel mogelijk te beperken. De arts stuurt een FAS-kind vaak door naar een klinisch geneticus of naar gespecialiseerde FAS-kliniek.

Pleeggezin voor FAS-kind

Kinderen met het Foetaal Alcohol Syndroom worden vaak bij pleeggezinnen ondergebracht omdat zij vaak uit gezinnen met drugs- en alcoholproblemen komen. Een FAS-kind heeft juist een hele stabiele basis en veel regelmaat nodig, die krijgen zij vaak niet in hun eigen gezinssituatie.

Foetaal Alcohol Syndroom voorkomen

Ondanks dat het Foetaal Alcohol Syndroom niet te genezen is, kun je het wel voorkomen. Voorop staat dat je alcohol tijdens de zwangerschap het best volledig kunt vermijden en als je dat toch (onbedoeld) hebt gedaan, maak dit dan direct kenbaar aan je verloskundige.

Verder lezen

Pagina laatst aangepast op 05-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: M. Volp, Huisarts & Tweede Kamer lid

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -